Campioana României se pregătește de debutul în noul sezon, iar managerul tehnic Gheorghe Hagi s-a arătat dezamăgit de suma mică pentru care l-a vândut pe Adrian Mazilu la Brighton.

Gica HagiFoto: AA / Abaca Press / Profimedia

Gheorghe Hagi despre transferuri, bugete și strategia pentru noul sezon

Dacă în sezonul precedent din SuperLigă, Farul a profitat în lupta cu granzii de faptul că nu a fost luată în serios, acum lucrurile se schimbă, iar echipa trebuie să lupte pe trei fronturi: campionat, cupă și cupele europene.

Înaintea primei etape, Gică Hagi l-a vândut pe atacantul Adrian Mazilu în Premier League, unde va merge de la 1 ianuarie, dar regretă că nu poate încasa sume mai mari pe jucători, din cauza nivelului echipei sale la nivel european.

„Noi nu am început să vindem din ce în ce mai scump. Nu e adevărat. Noi n-am ajuns să vindem jucători cu adevărat. Farul e nimeni în Europa. Şi atunci e clar că nu putem vinde jucători la nivel foarte mare. Pentru a face asta, trebuie să ai o cotă în Europa.

Mergem pe politica din ultimii ani, care a fost fantastică. Am cucerit titluri și la juniori și la seniori. Nu suntem în Europa la nivel foarte mare, nu putem cu salarii foarte mici, cu bugetul pe care îl avem acum, care e la 50% din toate cheltuielile clubului.

Nu depășește 3 milioane. Așa nu poți să ai pretenții foarte mari. Pentru a deveni bun e nevoie de două lucruri. În primul rând, ai nevoie de bani foarte mulți. Farul, la câți bani are, are buget să rămână în Liga 1. Echipe din Liga 2 poate plătesc mai mult ca noi. Și noi plătim foarte bine, dar nu cât trebuie.

Încercăm să găsim soluții, să fim competitivi. E fantastic ce am făcut noi anul trecut. Am depășit 5 echipe cu buget mai mare ca noi. Și când dorm noaptea știu că au buget mai mare ca noi. Dacă vreau un jucător, mi-l iau ceilalți, că au mai mulți bani” – a declarat Gheorghe Hagi, conform GSP.

Farul Constanța va debuta în noua ediție a SuperLigii sâmbătă, de la ora 18:30, în deplasarea de la FC Hermannstadt.