Echipele românești continuă stagiile de pregătire pentru noul sezon al SuperLigii, care va debuta pe 15 iulie. În partidele amicale disputate sâmbătă, FCSB și Universitatea Craiova au avut parte de adversari importanți.

Jucatorii celor de la FCSBFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

FCSB – Anderlecht 2-5 / Universitatea Craiova – Ludogorets 0-2

FCSB a pierdut categoric prima partidă amicală din cantonamentul desfășurat în Olanda, 2-5 cu Anderlecht Bruxelles (Coman 12, Compagno 40 / Raman 17, 58, Dreyer 106, Arnstad 117, Sardella 120).

Disputat pe durata a două ore (reprize a câte 60 de minute), meciul a fost unul echilibrat în prima parte, roș-albaștrii reușind chiar să conducă cu 2-1.

Pe final, cu mulți juniori în teren, echipa antrenată de Elias Charalambous a primit trei goluri în ultimul sfert de oră.

Și Universitatea Craiova a avut parte de un adversar tare, campioana Ludogorets din Bulgaria, care s-a impus cu scorul de 2-0 (Vidal 25, Tissera 67).

În cantonamentul din Slovacia, Rapid a întâlnit ETO Gyor din Ungaria și s-a impus la limită, scor 1-0, după un gol marcat de Marko Dugandzic, din pasa excelentă a nou venitului Cătălin Cîrjan.

În alte două partide, Poli Iași s-a impus în fața echipei Drita din Kosovo, scor 1-0, iar FC Botoșani a trecut de Zakakiou din Cipru cu scorul de 3-0.