Campioana României se pregătește intens pentru noul sezon al SuperLigii, dar și pentru debutul în preliminariile Champions League. Clubul lui Gheorghe Hagi a luat însă o decizie radicală.

Gheorghe Hagi si jucatorii echipei Farul ConstantaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Echipa secundă a Farului nu va mai evolua în liga a treia

Conducerea clubului a emis sâmbătă un comunicat în care anunță că Farul II, echipa secundă a dobrogenilor, nu va mai evolua în următorul sezon al Ligii 3.

Motivul invocat de constănțeni este programul foarte plin cu partide pe trei fronturi, iar mare parte dintre jucătorii echipei secunde vor face parte din lotul primei echipe în noul an competițional.

Farul II a terminat pe poziția a doua în sezonul recent încheiat, la mare distanță de liderul Afumați, care a intrat în barajul pentru promovare.

„Echipa secundă a clubului, Farul II, nu va mai participa în ediția 2023-2024 din Liga a 3-a.

Decizia a fost luată în urma programului foarte încărcat pe care echipa de seniori a clubului îl va avea în noul sezon.

Astfel, campioana României va fi angrenată în trei competiții în sezonul 2023-2024, campionat, cupe europene si Cupa României, iar pentru acest lucru este necesar un lot numeros, din care vor putea face parte și actuali jucători ai echipei secunde.

De asemenea, grupele de juniorii de la Liga de Tineret si U17, acolo unde din păcate nu s-a mai reușit câștigarea titlului în ultimii doi ani, reprezintă o altă prioritate a clubului, care va avea în continuare ca obiective noi trofee naționale și o nouă participare în Youth League” – a anunțat clubul Farul, pe site-ul oficial.