FC U Craiova 1948 va înfrunta FCSB în prima etapă a sezonului 2023/24 al SuperLigii, dar formația olteană nu va putea disputa meciul de pe teren propriu pe stadionul Ion Oblemenco.

Adrian MititeluFoto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

>>> Acuze către LPF după stabilirea programului noului sezon – Pierderi financiare pentru o echipă de tradiție

FC U Craiova 1948 - FCSB se va juca la Târgu Jiu

Marți a fost stabilit țintarul SuperLigii pentru sezonul 2023/24.

FC U Craiova 1948 va primi vizita vicecampioanei FCSB, dar oltenii nu vor putea juca pe stadionul Ion Oblemenco partida contra roș-albaștrilor.

Noul sezon va începe în week-end-ul 15-16 iulie și se va termina pe 2 iunie 2024, odată cu partidele retur din barajul de promovare / retrogradare.

La finalul acestei săptămâni, pe stadionul Ion Oblemenco va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului IntenCity.

Astfel, gazonul va trebuie schimbat, iar acest lucru presupune ca cele două echipe din Craiova să nu joace imediat pe arenă.

Tocmai din acest motiv, Adrian Mititelu, patronul echipei din Bănie, a luat deja legătura cu primarul din Târgu Jiu și a solicitat ca partida să se dispute pe stadionul Tudor Vladimirescu.

Informația a fost confirmată și de Marcel Romanescu, edilul orașului.

”Vă dați seama că suntem foarte bucuroși că ne-au căutat și ne-a spus că dorește să joace din nou pe stadionul Tudor Vladimirescu. Este vorba despre meciul cu FCSB, cel care cred că o să fie programat undeva pe data de 15 sau 16 iulie.

Am discutat cu cei din conducere atât marți cât și miercuri și ne-am înțeles. Urmează să ni se trimită și solicitarea scrisă pentru ca totul să fie bătut în cuie.

Târgu Jiu este la orice oră a doua casă a celor de la FC Universitatea, iar suporterii craioveni sunt primiți cu brațele deschise la noi pe stadion. Sunt convins că arena noastră o să fie plină ochi, iar dacă aveam un stadion de 60.000 de locuri sunt convins că și acesta ar fi fost neîncăpător.

Cetățenii de la noi din oraș abia așteaptă ca FC Universitatea să revină la Târgu Jiu. Să știți că această echipă are foarte mulți suporteri și la noi în oraș.

Abia așteptăm ca meciul cu FCSB să se dispute la noi pe stadion.” - a transmis acesta, potrivit Prosport.