Rămas liber de contract după despărțirea de Akademia Pușkaș, Alexandru Băluță a ales să semneze cu FCSB, iar luni a fost prezent la vizita medicală. Băluță a fost prezentat oficial de gruparea roș-albastră și a vorbit inclusiv despre oferta primită de la Universitatea Craiova.

Alexandru BăluțăFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Alexandru Băluță nu s-a simțit dorit la Universitatea Craiova

După 5 ani petrecuți în afara României, Alexandru Băluță este gata să joace în SuperLiga.

Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a semnat cu cei de la FCSB, iar luni a făcut vizita medicală și a fost prezentat oficial de către vicecampioana României.

Cotat la 700.000 de euro conform Transfermarkt, Băluță rămăsese liber de contract după despărțirea de Akademia Pușkaș, iar din România a avut oferte de la FCSB și Universitatea Craiova.

Cu 6 selecții și un gol în tricoul echipei naționale de fotbal a României, Băluță a vorbit la conferința de presă despre motivul pentru care a ales să semneze cu FCSB, dar și despre interesul fals al Universității Craiova pentru fotbalistul care a purtat banderola de căpitan în Bănie.

„Începe un nou capitol pentru mine. Sunt hotărât și pregătit să ajut FCSB pe toate fronturile. Știu că e o provocare foarte mare pentru mine, dar asta mă motivează foarte tare. Îmi doresc din tot sufletul să luăm titlul mult dorit și să ne calificăm în grupele Conference League.

Îmi place să vorbesc pe situații reale. S-au speculat multe lucruri în presă, care nu sunt adevărate. A fost o lipsă de respect față de mine, față de ce am făcut pentru Craiova.

Amintirile și emoțiile nu pot să mi le ia nimeni. Asta a fost decizia mea, pentru familia mea. Pentru mine, familia e mai presus de orice. Asta e cel mai important în momentul ăsta.

Vreau să clarific lucrurile, nu au existat oferte egale. Nu a existat niciun echilibru între oferta de aici și cea de la Craiova, nici din punct de vedere financiar, nici din punct de vedere al efortului, mai ales ținând cont că am fost căpitanul Craiovei.

Este o diferență foarte mare între oferte. Nu-mi place să vorbesc despre sume. Atitudinea (n.r. celor de la Universitatea Craiova) n-a fost atât de serioasă precum mă așteptam, m-am simțit puțin subestimat ca fotbalist și persoană.

S-au spus multe lucruri, dar n-am fost luat în serios de către cei de acolo. Au crezut că va fi ușor.

Respect suporterii Craiova, dar pentru mine e cel mai important acum să dau tot ce am mai bun la Steaua (n.r. FCSB), să dovedesc că merit să joc și să dau cel mai bun randament.

Da, nu m-am mai simțit dorit la Craiova. Am fost tot timpul într-o relație foarte bună cu patronul Craiovei. Și eu îmi doresc multe lucruri, dar până la fapte mai e mult.” - a menționat Alexandru Băluță.