Sepsi - U Cluj, meci contând pentru finala ediţiei 2022-2023 din Cupa României, este programat, miercuri, 24 mai, de la ora 20:30, pe Stadionul Municipal din Sibiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sepsi şi U Cluj se întâlnesc într-o finală inedită a Cupei României, în care, pe lângă trofeu, sunt puse la bătaie un bonus de 240.000 de euro şi un loc în Conference League (doar în cazul unei victorii a covăsnenilor).

Sepsi a prins în ultimul moment un loc în play-off, dar n-a reuşit să acumuleze decât cinci puncte în cele nouă meciuri de până acum, astfel că singura şansă de a juca în Europa o reprezintă câştigarea Cupei României (a pierdut ultimul meci disputat, 1-2 acasă cu CFR Cluj în etapa a 9-a).

Echipa antrentă de Cristiano Bergodi a ajuns în ultimul act al competiţiei după ce a câştigat Grupa A, în care a înregistrat trei victorii, 3-1 cu Petrolul (d), 3-2 cu Dinamo (d) şi 4-0 cu FC Voluntari (a), apoi a trecut în sferturile de finală cu 4-1 de CS Mioveni (a) şi în semifinale cu 3-0 de CFR Cluj (a).

Sepsi are în palmares un trofeu al Cupei României, câştigat chiar în ediţia precedentă, 2021-2022, 2-1 în finală cu Voluntari, pe Stadionul Giuleşti din Bucureşti, şi a mai pierdut o finală, în ediţia 2019-2020, 0-1 cu FCSB la Ploieşti.

U Cluj a avut un început de an excelent şi a reuşit să se salveze de la retrogradare cu două etape înainte de finalul sezonului, şi vine după două victorii consecutive în play-out, 2-0 cu Chindia (a) şi 2-1 cu Hermannstadt (d).

„Şepcile roşii” nu au obţinut licenţă europeană, astfel că în situaţia în care vor cuceri trofeul nu vor putea evolua în Conference League.

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a ajuns în finala Cupei României după ce a trecut în play-off de Concordia Chiajna cu 2-0 (d), apoi a terminat pe lcoul 2 în Grupa C, în care a înregistrat o victorie, 4-0 cu Alexandria (d) şi două remize, 1-1 cu CFR Cluj (a) şi 0-0 cu Rapid (a), după care le-a eliminat în sferturile de finală pe Hermannstadt, scor 2-1 (d), şi în semifinale pe UTA, scor 1-0 (a).

U Cluj a câştigat o singură dată Cupa României, în ediţia 1964-1965, după o finală cu Dinamo Piteşti (viitorul FC Argeş), scor 2-1 pe Stadionul Republicii din Bucureşti, şi a mai pierdut de alte patru ori în ultimul act al competiţiei (ultima oară în ediţia 2014-2015).

În cele două meciuri disputate în sezonul regulat din SuperLiga, Sepsi s-a impus de fiecare dată în faţa lui U Cluj, cu 1-0 în tur, în deplasare (Rondon 52), şi cu 2-1 în retur, pe teren propriu (N. Păun 30, Tudorie 51, respectiv, Thiam 75p).

Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul PsF1: Sepsi să conducă la pauză sau să se impună la final, în timpul regulamentar de 90 de minute, în faţa lui U Cluj.

Sepsi - U Cluj PsF1


Cotă 1,75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol