Farul și FCSB joacă o adevărată finală în SuperLiga, cele două echipe fiind despărțire de doar un punct cu două etape înainte de finalul sezonului. Din cele trei variante posibile, doar victoria gazdelor de la Ovidiu încheie lupta pentru titlul de campioană a României.

Gica HagiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Farul vs FCSB se va juca duminică, de la ora 21:00

Farul vs FCSB va începe la ora 21:00, va fi LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

Partida îl va avea la centru pe Radu Petrescu, ajutat la cele două margini de Mircea Grigoriu și Mihai Marica, iar în camera VAR se vor afla Ovidiu Hațegan și Marius Badea.

„Nu mă uit în spate. Știu că avem un meci foarte greu. Trebuie să ne apărăm foarte bine. Vom vedea cine va ieși. Ne pare rău că Alibec nu este cu noi, dar trebuie să ne adaptăm. Așa e viața. Sper să fiu inspirat în alegeri.

Academia face diferența, cu asta îi batem pe toți. Deocamdată, suntem numărul unu în România în ultimii 14 ani” – a declarat Gică Hagi, conform DigiSport.

Calculele din lupta pentru titlul de campioană din SuperLiga

În acest moment, cu doar două etape înainte de finalul play-off-ului Farul și FCSB sunt despărțite de un singur punct. Meciul de la Ovidiu poate fi decisiv pentru stabilirea campioanei României la fotbal.

Dacă Farul și FCSB remizează

În acest caz, deznodământul este mutat pentru ultima etapă. Farul va cuceri titlul dacă o învinge pe CFR la Cluj. De asemenea, Hagi este campion și dacă remizează cu echipa lui Dan Petrescu, dar cu condiția ca FCSB să nu câștige cu Rapid în ultima rundă din play-off.

Dacă Farul și FCSB remizează

O remiză de la Ovidiu trimite dramatismul în ultima rundă. Dacă FCSB câștigă cu Rapid, iar Farul pierde cu CFR Cluj atunci formația bucureșteană este noua campioană a României. De asemenea, dacă Farul remizează cu CFR, iar FCSB se impune cu Rapid, atunci tot gruparea bucureșteană va fi campioană în SuperLiga.

Victorie FCSB pe terenul Farului

În cazul în care FCSB ar câștiga meciul de pe terenul Farului, atunci gruparea bucureșteană va fi campioană dacă în ultima etapă va obține măcar același rezultat ca Farul.

Spre exemplu: Farul pierde cu CFR în ultima etapă, iar FCSB pierde cu Rapid, atunci FCSB este campioana României. Farul remiză / FCSB remiză - FCSB campioană. De asemenea: Farul victorie / FCSB victorie - FCSB noua campioană din SuperLiga.

Victorie Farul cu FCSB

Este singura variantă care nu mai lasă loc de discuții. Farul va fi noua campioană a României dacă o învinge pe FCSB. Orice calcule pentru ultima etapă nu vor mai conta.

SuperLiga, clasament play-off

1. Farul Constanța 47p

2. FCSB 46p

3. CFR Cluj 42p

4. Universitatea Craiova 37p

5. Rapid București 35p

6. Sepsi Sfântu Gheorghe 26p

Au mai rămas de disputat în play-off-ul din SuperLiga

Etapa 9

Sepsi - CFR Cluj 1-2

Farul - FCSB / LiveBLOG pe HotNews.ro de la ora 21:00

Rapid - U Craiova / luni, ora 20:30

Etapa 10

CFR Cluj - Farul

FCSB - Rapid

U Craiova - Sepsi.