Farul Constanța nu mai poate rata calificarea în sezonul următor al cupelor europene, iar Gheorghe Hagi a vorbit despre stadionul pe care va evolua echipa sa.

Gica HagiFoto: AA / Abaca Press / Profimedia

Farul va juca la Ovidiu în preliminarii și se mută la București dacă ajunge în grupe

Farul luptă cu FCSB pentru titlul de campioană a României (meci direct în etapa a noua din play-off, duminică, de la ora 21:00), iar gruparea constănțeană va juca apoi în preliminariile Champions League sau Conference League (în funcție de poziția pe care va termina în SuperLiga).

Hagi a explicat că Farul poate juca în preliminarii pe stadionul de la Ovidiu, iar meciurile din faza grupelor (dacă echipa va obține calificarea) vor avea loc la București.

​„Stadionul nostru, care e privat și e al nostru, putem să jucăm pe el în calificări. În grupe, dacă e să ajungem, vom vedea. Probabil la București” - Gheorghe Hagi, citat de DigiSport.

Stadionul de la Ovidiu are o capacitate de 4.500 de locuri, dar un nou stadion va fi construit la Constanța (va costa peste 100 de milioane de euro, iar lucrările ar trebui să fie finalizate în 2025).

Calculele din lupta pentru titlul de campioană din SuperLiga

În acest moment, cu doar două etape înainte de finalul play-off-ului Farul și FCSB sunt despărțite de un singur punct.

Cele două se vor întâlni în meci direct duminică, 21 mai, de la ora 21:00. Duelul va fi LiveBLOG pe HotNews.ro.

Dacă Farul și FCSB remizează

În acest caz, deznodământul este mutat pentru ultima etapă. Farul va cuceri titlul dacă o învinge pe CFR la Cluj. De asemenea, Hagi este campion și dacă remizează cu echipa lui Dan Petrescu, dar cu condiția ca FCSB să nu câștige cu Rapid în ultima rundă din play-off.

O remiză la Ovidiu trimite dramatismul în ultima rundă. Dacă FCSB câștigă cu Rapid, iar Farul pierde cu CFR Cluj atunci formația bucureșteană este noua campioană a României. De asemenea, dacă Farul remizează cu CFR, iar FCSB se impune cu Rapid, atunci tot gruparea bucureșteană va fi campioană în SuperLiga.

Victorie FCSB pe terenul Farului

În cazul în care FCSB ar câștiga meciul de pe terenul Farului, atunci gruparea bucureșteană va fi campioană dacă în ultima etapă va obține măcar același rezultat ca Farul.

Spre exemplu: Farul pierde cu CFR în ultima etapă, iar FCSB pierde cu Rapid, atunci FCSB este campioana României. Farul remiză / FCSB remiză - FCSB campioană. De asemenea: Farul victorie / FCSB victorie - FCSB noua campioană din SuperLiga.

Victorie Farul cu FCSB

Este singura variantă care nu mai lasă loc de discuții. Farul va fi noua campioană a României dacă o învinge pe FCSB. Orice calcule pentru ultima etapă nu vor mai conta.

SuperLiga, clasament play-off

1. Farul Constanța 47p

2. FCSB 46p

3. CFR Cluj 39p

4. Universitatea Craiova 37p

5. Rapid București 35p

6. Sepsi Sfântu Gheorghe 26p

Au mai rămas de disputat în play-off-ul din SuperLiga

  • Etapa 9

Sepsi - CFR Cluj

Farul - FCSB

Rapid - U Craiova

  • Etapa 10

CFR Cluj - Farul

FCSB - Rapid

U Craiova - Sepsi.