Adrian Mutu mai are contract cu Rapid București până în 2025, dar antrenorul este dorit pe banca tehnică a unei echipe naționale.

Adrian MutuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Adrian Mutu ar putea deveni selecționer al Nigeriei

OJB Sport anunță că Mutu este favorit să-i ia locul lui Jose Peseiro (un alt fost antrenor al Rapidului) în funcția de selecționer al Nigeriei.

Sursa citată precizează că înțelegerea lui Peseiro (care a înregistrat 4 victorii și 7 înfrângeri) expiră în iunie, iar Federația din Nigeria caută un antrenor care să califice naționala la Cupa Africii pe Națiuni.

„Reprezentații lui Adrian Mutu sunt deja în Nigeria și încearcă să ajungă la un acord cu Federația. Un înalt oficial a declarat, sub protecția anonimatului, că pe lista scurtă sunt 6 nume, iar Adrian Mutu este considerat a fi o prioritate” - OJB Sport.

Informațiile din Nigeria apar la doar o zi după ce Victor Angelescu, finanțatorul Rapidului, a asigurat că Adrian Mutu va continua pe banca giuleștenilor.

De știut:

  • În vârstă de 44 de ani, Adrian Mutu a pregătit până acum echipele FC Voluntari, Al Wahda U23, U Craiova 1948 și Rapid București. De asemenea, „Briliantul” a fost selecționer al României U21.
  • Rapid București ocupă locul 5 în play-off-ul SuperLigii (35 puncte), iar în ultimele etape va întâlni CSU Craiova (acasă) și FCSB (deplasare).
  • Nume importante din naționala Nigeriei: Victor Osimhen (Napoli), Wilfred Ndidi (Leicester), Alex Iwobi (Everton), Samuel Chukwueze (Villarreal).
  • Naționala Nigeriei a câștigat trei ediții ale Cupei Africii pe Națiuni: 1980, 1994 și 2013.