Octavian Popescu este unul dintre titularii incontestabili ai FCSB-ului. Fotbalistul român a făcut pasul și la echipa națională de seniori, iar acum acesta se află pe lista unei câștigătoare de Liga Campionilor.

Octavian PopescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

FC Porto explorează posibiltatea de a-l transfera pe Octavian Popescu

Aflat în topul celor mai buni 100 de dribleri din lume cu vârsta sub 23 de ani, Octavian Popescu atrage atenția cluburilor importante din Europa.

Chiar dacă are doar 3 goluri și 7 pase decisive în acest sezon pentru FCSB, Octavian Popescu este unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei.

Jurnaliștii de la Bola Na Rede au alcătuit un top format din 11 jucători care ar fi de viitor pentru FC Porto, iar fotbalistul roș-albaștrilor se regăsește și el acolo.

Mai mult decât atât, aceștia consideră că profilul și stilul de joc al lui Octavian Popescu s-ar potrivi perfect la formația de pe Dragao.

„Românul are 20 de ani şi este deja o certitudine în flancul stâng al celor de la FCSB. Acesta este la al treilea sezon la echipă şi este internaţional de seniori.

Se remarcă prin calitatea tehnică în regim 1 versus 1, dar şi la capitolul pase de gol, uneori fiind distribuit drept coordonator de joc. În ciuda faptului că joacă pe stânga, ştie să folosească şi piciorul stâng, chiar dacă este dreptaci. Ceea ce poate deruta apărătorii.

Popescu poate acţiona ca un element care poate dezechilibra apărarea adversă, ceea ce lui Porto i-a lipsit uneori în acest sezon. Jucătorul este format să marcheze şi să ofere pase decisive, dar şi să bată fazele fixe, în special cornerele.” - au scris aceștia.

4 milioane de euro este cota de piață a lui Octavian Popescu, conform Transfermarkt.