CFR Cluj a remizat în etapa a 7-a a play-off-ului din SuperLiga cu Universitatea Craiova (1-1), iar Dan Petrescu a pus tunurile pe arbitraj după mai multe decizii care au fost eronate, cel puțin din punctul său de vedere.

Kyros VassarasFoto: Inquam Photos / George Călin

Kyros Vassaras a analizat fazele din CFR Cluj - Universitatea Craiova și i-a răspuns lui Dan Petrescu

Probleme de arbitraj au fost tot mai contestate de Dan Petrescu după ultimul meci din play-off, iar luni tehnicianul ardelenilor a avut o nouă ieșire nervoasă la adresa VAR-ului.

Într-o conferință de presă avută marți, Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, a analizat fazele din meciul CFR-ului și i-a răspuns lui Dan Petrescu.

Antrenorul campioanei României nu a fost de acord cu retragerea cartonașului roșu primit de Andrei Ivan și nici cu faza în urma căreia oltenii au marcat.

„În timpul acestei faze, nu mai este nimic de verificat înainte de golul marcat, cu excepția poziției marcatorului. Nu există nicio abatere înaintea fazei de posesie a echipei în atac. Arbitrul asistent permite jocului să continue fără a ridica steagul, deci decizia din teren este gol.

VAR verifică cu atenție când se înscrie fiecare gol. VAR și operatorul de reluări caută cadrul corect pentru a identifica momentul când mingea a fost lovită și jucată de coechipierul marcatorului pentru a începe procedura de triangulare imediat după.

El face mai multe măsurători, cerând operatorului de reluare să eticheteze fiecare parte a corpului care este mai aproape de linia porții, din ambele unghiuri de filmare. Aceste puncte de marcare sunt: piciorul apărătorului cu umărul atacantului și piciorul apărătorului cu șoldul atacantului.

Pentru că există o calibrare a camerelor, VAR solicită rezultatul măsurătorilor pentru aceste puncte de către camerele disponibile și sistemul furnizează rezultatul pentru fiecare caz.

După marcarea tuturor punctelor necesare, rezultatul din acest caz este că nu a fost ofsaid și golul este valabil. Decizie foarte strânsă și corectă a arbitrului asistent.

Apărătorul încearcă să își întoarcă corpul, iar atacantul joacă mai întâi mingea, care coboară sub cotul adversarului, până la partea brațului care este lipită de corp.

Mingea nu a fost jucată de apărător cu cotul sau mai sus de acesta. Nu există altă poziție în care apărătorul să poată plasa brațul. Arbitrul permite corect ca jocul să continue.” - a menționat acesta, potrivit FRF TV.

Clasament play-off SuperLiga

1 Farul Constanța 46p

2 FCSB 43p

3 CFR Cluj 39p

4 Universitatea Craiova 36p

5 Rapid București 34p

6 Sepsi Sfântu Gheorghe 25p