Farul Constanța s-a impus cu un incredibil 7-2 în fața Rapidului, în etapa a șaptea din play-off-ul SuperLigii, iar Dan Șucu a ținut să transmită un mesaj înainte ca spiritele să se inflameze din nou în Giulești.

Galeria Rapidului Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Dan Șucu, discurs despre dezamăgire și lipsa mentalității de campioni

La o zi după partidă, acționarul rapidist Dan Șucu a oferit un comunicat pentru pagina clubului, în care afirmă că jucătorii au rămas datori după ultimul rezultat, iar fotbaliștii de mijlocul clasamentului nu au ce căuta la echipă.

„Dragi Rapidiști,

Pentru orice bărbat impulsiv, și eu fac parte din această categorie, să ia decizii la nervi este o greșeală. Este normal să lași puțin timp să treacă, să te liniștești, înainte de a comenta sau de a acționa.

Ne-ați transmis clar că vă doriți pentru Rapid continuarea investițiilor, într-un ritm chiar mai accelerat, în cooptarea de noi jucatori de valoare, care să îmbunătățească major lotul existent. Competiția pe fiecare post este esențială pentru perfomanță.

Știm cu toții, de asemenea, că un climat de siguranță economică, în care salariile și bonusurile sunt consistente și plătite la timp, creează, la rândul lui, premize excelente pentru reușite. Ambele condiții sunt implementate, sau în curs de implementare, și sunt, cu siguranță, esențiale, dar nu suficiente.

Mai avem, însă, nevoie și de o mentalitate de învingător! Cu această mentalitate ne-a învins Farul aseară și, fără această mentalitate, indiferent de câte milioane vom investi, nu putem deveni niciodată campioni.

În afaceri, o focusare totală pe prioritățile firmei este singura cale către succes. Adică renunți la plăcerile tale sau ale familiei și te concentrezi pe un singur lucru – reușita firmei tale. În sport, nu poate fi diferit! Un campion își va subordona sistemul lui de priorități reușitei sportive, va fi cu mintea și puterea de luptă, cu alimentația, cu odihna, cu programul 24/7 în slujba ideii de a învinge.

La Rapid avem avantajul că atât antrenorul cât și președintele clubului sunt ei înșiși, pe plan sportiv, Campioni. Ei știu că investim la Rapid cu gândul de a transforma clubul în premiantul clasei, nu într-un elev mediocru.

Premiantul clasei nu ia doi de 10 la teste, iar peste o săptămâna nota 4 la teză. Premiantul clasei muncește zi de zi și ia note mari tot anul, săptămână după săptămână.

Suntem cu toții dezamăgiți și supărați pentru dezastrul de la Ovidiu. Ne dorim ca băieții, după ce au fost numărați la podea, să fie ei cei care vor reuși sa-i trimită în corzi pe adversari în meciurile următoare.

Ne sunt datori! Și, în măsura în care Adrian va avea încredere sa-i trimită din nou în teren in meciul următor, vor trebui să ne dovedească că au mentalitate de campioni .

Noi nu avem nevoie de jucatori de mijlocul clasamentului, care își caută un loc călduț, unde salariile și primele sunt plătite la timp.

Noi ne dorim în lot jucători cu minte și suflet de campioni!” – a anunțat Dan Șucu, pentru pagina oficială a clubului.

Pentru Rapid, următoarea partidă va avea loc vineri, de la ora 20:30, pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a opta a play-off-ului SuperLigii.