După cinci titluri consecutive, CFR Cluj se află abia pe poziția a treia a play-off-ului SuperLigii, cu patru etape înainte de finalul sezonului. Înainte de duelul cu Universitatea Craiova, antrenorul Dan Petrescu a vorbit despre importanța acestui joc.

Dan PetrescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu, convins că cine pierde va ieși din lupta pentru titlu

CFR Cluj are parte de cel mai slab play-off de până acum, cu o singură victorie în șase partide. Mai mult, elevii lui Dan Petrescu au pierdut în ultimele două etape cu Farul și Rapid.

Ajunsă pe locul al treilea, pentru CFR Cluj partida împotriva Universității Craiova este una decisivă, iar formația care va pierde va ieși definitiv din lupta pentru titlu.

Totuși, antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, susține că ratarea titlului sau a prezenței în cupele europene nu ar însemna o tragedie.

„Nu mai depindem de noi, cum era înaintea meciului cu Rapid. Cred că cine va pierde va ieși clar din lupta la titlu. Și cei de la Craiova se consideră în luptă, sunt foarte ambițioși. Nu ajută pe nimeni egalul pentru titlu. Pentru Europa, e un rezultat bun, pentru că rămâi pe locul trei și ai speranțe în continuare.

Nu mă mai aștept la nimic, la ce să mă mai aștept. E posibil orice în fotbal. S-a văzut că e un play-off echilibrat, mici detalii au făcut rezultatele. S-a pierdut din cauza greșelilor personale și din cauza greșelilor de arbitraj.

Cât matematic nu avem dreptul să sperăm, e greu de crezut că noi vom câștiga toate meciurile și ceilalți vor pierde. Până la urmă s-au luat cinci titluri la rând, nu are de ce să fie dramă. Noi trebuie să dăm maximum. Dan Petrescu a făcut foarte multe la clubul ăsta, jucătorii au făcut foarte multe. Nu poți să iei titlul în fiecare an.

Real Madrid a pierdut campionatul anul ăsta, și Milanul, și Interul. Nu ar fi o tragedie dacă CFR nu îl ia, nici dacă nu prindem Europa. Sunt convins că jucătorii vor da totul, nu o să vedeți o echipă resemnată. Trebuie să credem până la capăt, indiferent ce face Farul azi” – a declarat Dan Petrescu, conform DigiSport.

CFR Cluj și Universitatea Craiova se vor întâlni duminică, de la ora 21:00, în etapa a șaptea a play-off-ului SuperLigii. Partida este transmisă LiveBlog pe HotNews.ro.

Etapa a șaptea a play-off-ului SuperLigii

Farul – Rapid / Sâmbătă 21:30

CFR Cluj – Universitatea Craiova / Duminică 21:00

FCSB – Sepsi / Luni 21:00

Clasamentul play-off-ului SuperLigii

1. Farul Constanța – 43 p

2. FCSB – 40 p

3. CFR Cluj – 38 p

4. Universitatea Craiova – 35 p

5. Rapid – 34 p

6. Sepsi – 25 p