Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, a susținut joi o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre arbitrajul lui Horațiu Feșnic de la meciul Rapid vs FCSB (scor 1-0) din play-off-ul SuperLigii României la fotbal.

Kyros VassarasFoto: Inquam Photos / George Călin

>> Verdictul specialistului în arbitraj, după derbiul din Giulești - Rapid putea avea doi jucători eliminați

Kyros Vassaras spune că faultul lui Răzvan Onea la Florinel Coman nu era unul de cartonaș roșu

„Sunt situații la limita dintre cartonașul galben și roșu: atunci când un jucător pune piciorul întins pe direcția adversarului, le pune pe ambele sau folosește crampoanele.

Poate fi vorba despre un contact întreg, aici vorbim despre cartonașul roșu, sau despre un contact superficial, ușor, iar aici vorbim de galben.

Arbitrul evaluează, pe aceste criterii, dacă atacul respectiv pune în pericol integritatea fizică a oponentului. Trebuie să evalueze intensitatea, răutatea, intenția fotbalistului. Uneori, apar contacte accidentale sau care nu pot fi evitate. Atunci nu putem veni cu sancțiunile maxime.

Este un atac imprudent, cu contact jos, la nivelul ghetei. Nu este un contact întreg, doar îl atinge. Nu sunt elemente clare pentru un cartonaș roșu.

Uitați fotografia cu ce s-a întâmplat la acea fază. Ăsta a fost contactul, fără forță excesivă, dar la viteză mare” - Kyros Vassaras, într-o conferință de presă susținută joi.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Rapid București și FCSB.

>> Răzvan Burleanu i-a blocat numărul de telefon lui Gigi Becali - Mesajul primit de șeful FRF

În urma scandalului de arbitraj de la meciul din Giulești, Gigi Becali a anunțat că se retrage definitiv din fotbal. Nu se află însă la prima tentativă de acest gen.

În etapa a șasea din play-off-ul SuperLigii, FCSB va evolua în deplasare la Universitatea Craiova, duminică de la ora 21:00. Meciul va fi LiveBLOG pe HotNews.ro.