Înfrângerea cu Chindia i-a fost fatală lui Laszlo Balint, antrenorul fiind demis de conducerea celor de la UTA. Gruparea arădeană va fi preluată de Mircea Rednic, după cum anunță siteul oficial al formației din SuperLiga.

Mircea RednicFoto: VIRGINIE LEFOUR / AFP / Profimedia

Mircea Rednic, noul antrenor al celor de la UTA Arad

Aflată pe locul 14 în clasamentul din SuperLiga (poziție care trimite la barajul de menținere în prima divizie de fotbal a țării), UTA încearcă să dea lovitura prin aducerea lui Mircea Rednic.

Conform sursei citate, contractul dintre Mircea Rednic și UTA se va întinde până la finalul sezonului 2023-2024. Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla dacă gruparea arădeană va retrograda din SuperLiga.

În vârstă de 61 de ani, Rednic a pregătit-o ultima dată în prima divizie pe Dinamo, în 2021.

De-a lungul carierei de antrenor, Mircea Rednic a trecut pe la numeroase formații: Rapid, FCM Bacău, Al-Nassr, U Craiova, FC Vaslui, Dinamo (în mai multe rânduri), Alania Vladikavkaz, Khazar Lankaran, Astra Ploiești, Petrolul Ploiești, Standard Liege, CFR Cluj, Gent, Excel Mouscron, Al-Faisaly, Poli Iași, Viitorul, iar acum UTA Arad.

Laszlo Balint, dat afară deși a dus echipa în semifinalele Cupei României

În vârstă de 44 de ani, Laszlo Balint a plătit cu funcția lipsa de rezultate. UTA se află într-o situație disperată, având doar un singur punct peste FC Argeș, formație care se află pe loc direct retrogradabil în Liga 2.

„În urma unei analize profunde și îndelungate a situației din clasament, conducerea clubului împreună cu staff-ul tehnic au ajuns la un acord comun - chiar dacă nicio parte nu și-a dorit acest lucru, însă am ținut toți cont de binele echipei – ca, începând de astăzi, să se facă o schimbare la nivelul băncii tehnice, printr-o înțelegere amiabilă de reziliere.

Le dorim succes în continuare tuturor, mulțumim, Gyuszi Balint, că după 57 de ani jucăm semifinala Cupei României!” - se precizează în comunicatul celor de la UTA Arad.

SuperLiga - Cum arată clasamentul din play-out în zona sa roșie

12 FC Voluntari 24 puncte

13 Chindia 22 / baraj

14 UTA Arad 18 / baraj

15 FC Argeș 17 / retrogradare

16 CS Mioveni 11 / retrogradare.