Rapidul a învins FCSB-ul duminică seară în Giulești (1-0), însă rezultatul a trecut în plan secund, cel puțin în ceea ce îi privește pe vicecampionii României. Roș-albaștrii au pus tunurile pe arbitraj, dar mai ales pe centralul Horațiu Feșnic, care nu a acordat cartonașul roșu la intrarea dură a lui Onea la Florinel Coman.

Duel pentru minge în Rapid - FCSBFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

>>> Verdictul specialistului în arbitraj, după derbiul din Giulești - Rapid putea avea doi jucători eliminați

Kyros Vassaras a explicat delegarea lui Horațiu Feșnic

FCSB a ratat șansa de a o depăși pe CFR Cluj în clasamentul din play-off și a pierdut duminică seară în Giulești (1-0), într-o atmosferă electrizantă și foarte tensionată, mai ales la finalul partidei.

Horațiu Feșnic a permis un joc mult prea bărbătesc și i-a iertat pe rapidiști de două cartonașe roșii.

Imediat după finalul jocului, jucătorii și întreg staff-ul roș-albaștrilor au pus tunurile pe arbitri, mai ales pe Horațiu Feșnic.

Deciziile luate de centralul partidei au atras inclusiv comentarii dinspre finanțatorul FCSB-ului, care a declarat că se va retrage din fotbal.

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a oferit lămuriri cu privire la delegarea lui Horațiu Feșnic, subliniind și cauzele pentru care ceilalți arbitri de top nu au putut oficia la jocul dintre Rapid și FCSB.

„Este important ca arbitrii noștri să fie activi și să acumuleze mai multă experiență atunci când nu sunt delegați în competițiile interne.

Am respins și anul acesta invitații de la alte federații europene și din afara Europei.

Ovidiu Hațegan a fost delegat la un meci din Arabia Saudită în baza colaborării pe care CCA o are cu Federația Saudită de Fotbal.

Delegarea arbitrului român a fost programată cu mai mult timp înainte de această rundă din SuperLigă. Totuși, arbitrul a fost desemnat și în această etapă, anterior călătoriei sale în Arabia Saudită, și este din nou disponibil pentru următoarea rundă.

Arbitrii români au arbitrat foarte bine meciuri din competiții de top la nivel Mondial datorită muncii pe care o facem, fără nicio legătură cu cele menționate în editorialul respectiv.

Președintele Răzvan Burleanu are tot respectul UEFA și FIFA, acolo unde este văzut foarte bine și apreciat, și nu are nevoie de protecția nimănui.” - a transmis acesta pentru GSP.

Istvan Kovacs și Andrei Chivulete, trimiși să arbitreze un derby din Kuweit

Nici Istvan Kovacs nu a fost disponibil pentru a conduce partida din Giulești, acesta fiind delegat la jocul dintre Kazma și Al Kuweit.

Centralul din Carei a fost ajutat în camera VAR de Andrei Chivulete.