Duelul din Giulești dintre Rapid și FCSB a avut parte de momente încinse și faulturi considerate la limita regulamentului de către arbitrul Horațiu Feșnic. În prima repriză, formația lui Adrian Mutu putea rămâne în inferioritate numerică.

Suporterii echipei Rapid BucurestiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Horațiu Feșnic a iertat Rapidul de două eliminări

Fostul arbitru Marius Avram a analizat cele mai controversate faze, iar două faulturi ale rapidiștilor au atras atenția.

În minutul 4, Răzvan Onea a avut o intrare dură asupra lui Florinel Coman, iar arbitrul a arătat doar cartonașul galben.

„A fost un moment psihologic în acest meci. În minutul 4, arbitrul a arătat care sunt limitele pe care el le permite. Faza arată foarte urât, jucătorul vine cu viteză, se aruncă cu toată forța corpului asupra adversarului.

Un singur argument îi găsesc lui Horațiu Feșnic în acordarea cartonașului galben, acel jucător nu se duce cu talpa în față. Dacă el ar fi dat la această fază cartonaș roșu, nu ar fi comentat nimeni, nici cei din cabina VAR.

Din cauză că fotbalistul a ridicat genunchii în momentul faultului, cei din camera VAR au fost de acord cu cartonașul galben. Dacă el ar fi fost mai drastic de la început, nu cred că ar mai fi fost aceste faulturi de o intensitate mare în timpul meciului. L-aș nu numi portocaliu, dar un portocaliu care tinde mai mult către roșu decât către galben” – a declarat Marius Avram, pentru DigiSport.

O altă fază controversată a avut loc în minutul 28, când Dragoș Grigore l-a călcat pe Andrea Compagno, dar fundașul rapidist a scăpat doar cu cartonaș galben.

„Avem următoarele elemente: este intenția de a face rău adversarului, locul unde îl atacă pe adversar, cu crampoanele, fără să joace mingea, pune în pericol integritatea jucătorului. La această fază se impunea direct cartonaș roșu”, a anunțat Marius Avram.