Acum ceva timp, Enes Sali a fost curtat de Sporting Lisabona, dar oferta ajunsă la Farul Constanța nu a fost pe placul lui Gică Hagi, care a solicitat triplu față de cât au oferit portughezii.

Enes SaliFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sporting Lisabona a oferit un milion de euro pentru Enes Sali - Gică Hagi a cerut 3

Ajuns la vârsta de 17 ani, Enes Sali a stârnit interesul celor de la Sporting Lisabona, iar echipa din Portugalia a oferit un milion de euro în schimbul acestuia.

Oferta a fost refuzată imediat de Gică Hagi, care le-a transmis lusitanilor că nu îl va ceda pe tânărul fotbalist pentru mai puțin de 3 milioane de euro.

Acționar la Farul Constanța, Ciprian Marica a confirmat interesul celor de la Sporting pentru Enes Sali.

Ba mai mult, fostul internațional român încurajează o posibilă plecare a aceștia în Portugalia, mizând mult pe faptul că acolo s-ar putea dezvolta mult mai bine.

„La Enes Sali nu este zvon. Sunt niște discuții pentru Sali și pentru mai mulți jucători. Enes Sali are 17 ani, e clar că are nevoie să pună pe el. Te dezvolți altfel și crești altfel în Vest. E posibil ca ăia să-l facă jucătorul care să joace în Vest. Ei sunt mult mai avizați decât noi.

El e în continuare un copil, care are nevoie să se dezvolte.” - a spus Marica, potrivit Fanatik.

La 15 ani, 6 luni și 21 de zile, Enes Sali a marcat primul său gol pe prima scenă a fotbalului românesc (vs. Academica Clinceni 5-0), iar în preliminariile pentru Campionatul Mondial, Sali a debutat pentru echipa națională de fotbal a României într-un meci cu Liechtenstein.

15 apariții, un gol și două pase decisive are Enes Sali în acest sezon pentru Farul Constanța.

400 de mii de euro este cota de piață a acestuia conform Transfermarkt.