Petrolul Ploieşti a anunţat miercuri că a intrat într-o nouă eră: Marian Copilu, fost președinte al cluburilor CFR Cluj și Universitatea Craiova, va ocupa aceeași funcție și în conducerea grupării prahovene.

Suporterii echipei Petrolul PloiestiFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Marian Copilu, noul investitor de la Petrolul Ploiești

Pe lângă rolul executiv, Copilu (multiplu campion al României cu CFR) va fi și investitor. Anunțul vine într-un moment delicat pentru Petrolul, care se confruntă cu probleme financiare.

„Cel mai iubit club al prahovenilor, Petrolul Ploiești, se află în fața unui nou început. Întrunită ieri, 21 martie, Adunarea Generală a Asociaței ACS Petrolul 52 a consemnat retragerea membrilor fondatori, domnii Mircea Dridea, Gheorghe Liliac, Octavian Grigore, Haralambie Ion, Decu Crângașu, Ion Cojocaru, Constantin Ștefan și Paul Gușă, din Asociație, fără niciun fel de pretenții din partea acestora.

Astfel, foștii jucători de legendă ai Petrolului, cei care au contribuit decisiv, în 2016, la renașterea clubului și au depus, în anii care au urmat, eforturi considerabile pentru a menține aprinsă flacăra „galben-albastră”, au făcut, în acest moment, un pas în spate. Le mulțumim pentru tot ceea ce au realizat pentru acest club, pentru paginile scrise în cartea de istorie a Petrolului și, cu siguranță, vor face parte, și de aici înainte, din familia Petrolul Ploiești!

În același timp, domnul Marian Copilu a dobândit calitatea de membru asociat, fiind numit, totodată, și președinte al ACS Petrolul 52. De asemenea, domnul Mircea Dridea va fi președinte de onoare, domnul Claudiu Tudor va îndeplini funcția de președinte al Comitetului Director al ACS Petrolul 52, iar, în rest, structura de conducere a clubului va rămâne nemodificată” - Petrolul Ploiești pe Facebook.

Petrolul Ploiești ocupă locul al doilea în play-out-ul SuperLigii, cu 21 de puncte (cinci peste Chindia Târgoviște, echipă aflată pe primul loc care duce la barajul pentru promovare/menținere în SuperLiga).

Sursă foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia