În afara de rezultatele și jocul modest din campionat, FCSB poate fi sancționată dur de către Comisia de Disciplină dacă nu va aduce în cel mai scurt timp un antrenor cu licență PRO.

Jucatorii celor de la FCSBFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

FCSB riscă să rămână neprogramată dacă nu va aduce un antrenor cu licență PRO

După ce Leonard Strizu și-a dat demisia din funcția de antrenor principal al echipei, FCSB s-a bazat pe Mihai Pintilii și Lucian Filip, care au pregătit în tot acest timp formația roș-albastră.

Regulamentul Disciplinar îi obligă pe cei de la FCSB să își aducă un antrenor cu licență PRO, asta în ciuda faptului că finanțatorul echipei refuză să facă acest lucru.

Clubul are la dispoziție 30 de zile de la demisia lui Leonard Strizu să își aducă un alt antrenor cu licență.

Pentru fiecare meci fără antrenor pe banca tehnică, FCSB este amendată de către Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal.

„Structurile sportive sunt obligate să aibă, la data desfăşurării meciurilor oficiale, un antrenor principal care să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 20 alin. 2 din Regulamentul privind Statutul Antrenorului (n.r. deținător de Licență Pro pentru echipele de Liga 1). Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu penalitate sportivă de 2.000 de lei. ”

Mai mult decât atât, dacă se vor depăși cele 30 de zile pe care le-a avut la dispoziție, FCSB riscă să nu fie programată în play-off și să piardă jocurile la masa verde.

„Nerespectarea termenului prevăzut de art. 20 alin. 5 (numirea unui nou antrenor într-un anumit termen) (n.r. 30 de zile), se sancţionează cu neprogramarea la jocurile oficiale a echipelor clubului aflat în culpă.

Sancţiunea va fi dispusă de Comisia de Disciplină a FRF în urma sesizării formulate de Comisia Tehnică.” - este menționat în regulament.

Asta înseamnă că la meciul cu CFR Cluj, programat pe data de 8 aprilie, FCSB va trebui să aibă obligatoriu pe bancă un deținător de licență PRO.