Ajunsă la 14 meciuri consecutive fără victorie în SuperLiga, FC Argeș a anunțat miercuri numele noului antrenor: Bogdan Argeș Vintilă.

Jucatorii celor de la FC ArgesFoto: Inquam Photos / Vali Marin

Bogdan Vintilă, noul antrenor al echipei FC Argeș

Liber de contract din vara anului 2021 (ultima oară a fost antrenor la FCSB II), fostul portar îi ia locul lui Marius Croitoru pe banca tehnică a piteștenilor. Vintilă a semnat un contract valabil până în vara anului 2025.

„Destinul i-a prezis încă din primele zile ale vieții o legătura strânsă cu echipa din Trivale. A îmbrăcat tricoul alb-violet timp de 9 sezoane. A spus mereu că FC Argeș este singura sa iubire. Bine ai revenit acasă, Super Vintilă!” - FC Argeș pe Facebook.

Vintilă s-a întors la FC Argeş după 16 ani, în 2007 fiind ultimul său meci ca jucător al acestei echipe. Tehnicianul în vârstă de 51 de ani a condus deja primul antrenament.

„Este un sentiment frumos. Sunt bucuros că am revenit la Piteşti, oraş care m-a adoptat şi căruia îi datorez multe. Am venit să pun umărul la îndeplinirea obiectivului, să jucăm un fotbal plăcut, dar şi eficient.

Dacă nu veneam în situaţia asta, când să mai vin? Dacă nu eu, atunci cine? Mă bucur că au apelat la mine. Sper să reuşim împreună cu jucătorii şi să fim fericiţi la sfârşitul campionatului. Important este să ieşim din zona locurilor care pot duce în liga a doua, dar asta doar cu un joc bun.

În momentul ăsta trebuie să le redau plăcerea jucătorilor de a juca fotbal. Este presiune, este normală presiunea într-un fel, dar trebuie să fie pozitivă. Suporterii argeşeni trebuie să aibă încredere în echipă” - Bogdan Vintilă, citat de News.ro.

Bogdan Vintilă a fost secundul lui Gheorghe Hagi la Galatasaray și a pregătit echipe precum FC Viitorul, România U17, FC Voluntari, Metaloglobus și FCSB.

FC Argeș ocupă penultimul loc în play-out-ul SuperLigii, cu 14 puncte (la egalitate cu UTA Arad). În prima etapă, gruparea din Trivale va juca pe terenul echipei Universitatea Cluj (luni, 20 martie, de la ora 21:00).