Numele lui Andrea Compagno a devenit foarte popular în ultimul timp, după ce Roberto Mancini l-a inclus pe atacantul celor de la FCSB pe lista preliminară a stranierilor convocați pentru partidele cu Anglia și Malta.

Andrea CompagnoFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

>>> Mesajul lui Andrea Compagno după ce a fost convocat la naționala Italiei

Andrea Compagno, o soluție de luat în calcul pentru Roberto Mancini - Atacantul poate debuta chiar în preliminariile Euro 2024

Italia va întâlni Anglia (23 martie) și Malta (26 martie) în grupa preliminariilor pentru calificarea la Euro 2024, iar Andrea Compagno este văzut de Roberto Mancini drept o soluție pentru partea de atac.

Într-un interviu oferit publicației ilmessaggero.it, selecționerul Italiei a enumerat motivele pentru care Andrea Compagno a fost inclus pe acea listă și ce l-a atras la vârful italian.

„Îl urmăresc de doi ani. Joacă mereu și înscrie. L-am convocat în lotul lărgit, iar ulterior vom vedea care va fi situația.

Problemele din atac sunt serioase. Immobile e accidentat, posibil și Raspadori. Sunt mari semne de întrebare. Cei mai mulți dintre atacanții centrali au jucat foarte puțin în ultimele luni.

Nu avem un titular, cu excepția lui Gnonto, care evoluează ceva mai mult la Leeds și poate fi folosit și ca atacant central.

În rest, suntem într-o situație dificilă. Până și Scamacca se recuperează după o accidentare, iar Belotti joacă puțin. La mijloc și în apărare avem soluții. În atac avem probleme, dar nu pentru că nu avem talente, ci pentru că nu joacă.” - a menționat Roberto Mancini.

În actuala ediție a SuperLigii, Andrea Compagno împarte titlul de golgheter cu Marko Dugandzic, atacantul celor de la Rapid București.

Ambii au înscris câte 16 goluri în acest sezon de campionat și vor evolua în play-off.