​La finalul partidei pe care CFR Cluj a câștigat-o cu Petrolul (scor 5-2) în SuperLiga, Dan Petrescu a adus în discuție situația atacantului Cephas Malele, cel despre care a spus printre altele că este „dispărut” de la echipă.

Cephas MaleleFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Fost jucător la CFR Cluj a murit la 32 de ani călcat de tren

Malele nu a dispărut de la CFR Cluj, a avut acordul patronului Neluțu Varga să plece de la echipă

Vorbind mai departe tot despre atacantul din lotul său, Petrescu (55 de ani) a mai precizat că este accidentat. După, antrenorul campioanei le-a spus jurnaliștilor să-i întrebe pe cei din conducere despre situația lui Malele. Mai multe detalii nu a putut oferi nici Cristi Balaj, președintele CFR-ului.

La o zi distanță, patronul Neluțu Varga a făcut lumină în cazul lui Malele: atacantul în vârstă de 29 de ani a avut permisiunea lui Varga să plece de la echipă, fotbalistul invocând probleme mari de familie.

„Băiatul ăsta nu a fugit de la nicio echipă și nu s-a certat cu nimeni din club. Nu e nici accidentat. A venit la mine și mi-a explicat situația lui. Are niște mari probleme familiale, iar eu l-am lăsat să plece din Cluj.

A avut acordul meu, iar în următoarele zile vom decide ce vom face pe viitor în legătură cu contractul său. Noi îl avem împrumutat de la arabi, dar încă nu am decis nimic în legătură cu Malele” - Ioan Varga, pentru Prosport.

Malele aparține de Al-Tai, grupare din Arabia Saudită, iar la CFR Cluj este doar împrumutat până la finalul sezonului. Conform sursei citate, campioana României are prima opțiune pentru un transfer definitiv al atacantului.