Aflată în lupta pentru ultimul loc de play-off, FC Botoșani a oficializat vineri transferul atacantului ivorian Junior Tallo.

Junior Tallo, Ujpest (dreapta)Foto: TRENKA ATTILA / Attila Trenka / Profimedia

Junior Tallo, jucătorul cu care FC Botoșani va ataca play-off-ul SuperLigii

Clasată pe locul 9 în acest moment în campionat, la 6 puncte de Sepsi Sfântu Gheorghe, FC Botoșani a adus un atacant cu 8 selecții la echipa națională de fotbal a Coastei de Fildeș.

Este vorba despre Junior Tallo, un atacant în vârstă de 30 de ani, care a mai fost legitimat la Chievo Verona, AS Roma, Ajaccio și Lille.

Vârful ivorian era liber de contract din vara anului 2022, iar ultima echipă pentru care a evoluat a fost Ujpest.

Cele mai multe meciuri le-a strâns în tricoul celor de la Lille: 27 de partide, un gol și 4 assist-uri.

Anunțul a fost făcut chiar pe pagina oficială a clubului.

„Bine ai venit, Junior Tallo!

FC Botoșani anunță transferul atacantului Gadji Celi Carmel Junior Tallo, originar din Coasta de Fildeș. În vârstă de 30 de ani, ivorianul a mai evoluat în cariera sa pentru Chievo Verona, AS Roma, Bari (Italia), AC Ajaccio, SC Bastia, LOSC Lille, Amiens SC (Franța), Vitória Guimarães (Portugalia), FC Chambly Oise (Franța), Újpest FC (Ungaria) și Samsunspor (Turcia).

Noul vârf botoșănean a adunat, în acest sezon, 11 partide și un gol în campionatul maghiar, pentru Újpest. De asemenea, acesta se poate lăuda cu opt prezențe în tricoul naționalei Coastei de Fildeș.” - se arată în comunicatul oficial al clubului.