Comisia de Disciplină a FRF a decis miercuri ca meciul Sepsi vs FC U Craiova, întrerupt în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni, să se încheie cu scorul de 3-0 în favoarea gazdelor, la masa verde.

Scandal la meciul dintre Sepsi Sf. Gheorghe si U Craiova 1948Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

FC U Craiova pierde cu 3-0 meciul cu Sepsi din SuperLigă

Duelul contând pentru etapa cu numărul 23 din SuperLiga a fost suspendat definitiv în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltene.

Momentul în care Andrei Chivulete fluieră finalul partidei în minutul 26.

Conform gsp.ro, deciziile Comisiei de Disciplină a FRF sunt următoarele:

  • Sepsi va câștiga cu 3-0 meciul cu FC U Craiova, partidă suspendată în minutul 26.
  • FC U Craiova nu va avea dreptul să aibă fani la următoarele șase meciuri pe care le va juca în deplasare sau pe teren neutru în SuperLiga.
  • Amendă de 25.000 de lei pentru Sepsi, formația organizatoare a partidei.
  • 22.500 de lei amendă pentru FC U Craiova.

„ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs. U Craiova 1948 – Incidente – În temeiul art. 82.2, coroborat cu art. 83.19.1, 83.19.2, 83.1.c şi 83.2.h din RD, raportat la art. 58.10 din ROAF şi art. 54.2 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sancţionează clubul FC U Craiova 1948 SA cu FORFAIT (3-0 în favoarea ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe), cu măsura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la şase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru, şi cu o penalitate sportivă de 22.500 lei.

În temeiul art. 83.7 din RD, se sancţionează clubul ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe cu penaliate sportivă de 25.000 lei”, conform comunicatului Comisiei de Disciplină a FRF.

În urma deciziei Comisiei de Disciplină a FRF, clasamentul din SuperLiga s-a modificat astfel: Sepsi va acumula 37 de puncte, se menține pe locul 6, dar se distanțează la 4 puncte de Petrolul Ploiești, prima formație aflată în afara locurilor de play-off.

De cealaltă parte, FC U Craiova se menține pe 8, cu 30 de puncte.

De știut:

Decizia anunțată miercuri de FRF nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu apel la comisiile din România, iar mai apoi dacă este cazul la TAS.

„Decizia e cel puțin ciudată. Sigur că nu pot să contest ca au greșit suporterii noștri, dar nu văd de ce am plăti noi. Poate că sunt și alte substraturi, dar nu vreau să le comentez. Vom face recurs, apoi ne vom adresa la TAS.

Este ciudat, nu știu ce se va întâmpla cu competiția până la un verdict de la TAS. Cine a luat aceasta decizie trebuia să se gândească de două ori.

Să te duci undeva pe la sfarșitul play-off-ului, ca termen, și să ne dea nouă dreptate TAS. Să piardă meciul Sepsi, pentru deficiențe de organizare. Ce se va intampla atunci în campionat?

Cea mai simpla soluție era să se rejoace meciul, fără suporteri” - Marcel Pușcaș, președintele FC U Craiova 1948, la DigiSport.

>> Reacția primarului din Sfântu Gheorghe după oprirea meciului dintre Sepsi și U Craiova 1948

>> Oprirea meciului Sepsi - FCU 1948 din cauza scandărilor rasiste, o premieră în fotbalul românesc. Ce spune preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării