Rapid București a anunțat miercuri că a obținut serviciile lui Hervin Ongenda, mijlocaș ofensiv care a impresionat în perioada petrecută la FC Botoșani.

Stadionul Rapid - GiulestiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hervin Ongenda, noul jucător al echipei Rapid București

Jucătorul francez a evoluat ultima oară la Apollon Limassol, în Cipru. Acesta a semnat un contract valabil pentru un an și jumătate, până în vara lui 2024.

„Mă simt foarte bine. Am ales să vin la Rapid pentru că este un club important în istoria fotbalului românesc, este o echipă bună, care a arătat bine în acest sezon.

Am jucat de două ori împotriva Rapidului. Este o echipă puternică și are o mentalitate bună. Jucătorii se luptă pentru fiecare minge, aleargă foarte mult. Meciurile jucate împotriva Rapidului au fost niște meciuri foarte dificile.

Mă simt bine din punct de vedere fizic, chiar dacă nu am mai jucat din luna noiembrie. M-am antrenat constant în această perioadă.

Cu siguranță, Rapid reprezintă o oportunitate pentru mine să revin în fotbal la nivel înalt. Cluburile mari atrag trofee mari.

Sunt nerăbdător să joc pe Giulești. Am văzut că aici este o atmosferă incredibilă. Așa arată fotbalul pe care îmi place să îl joc” - Hervin Ongenda pentru fcrapid.ro.

Cine este Hervin Ongenda, jucătorul transferat de Rapid

Crescut la juniorii lui PSG, francezul a debutat pentru echipa mare a parizienilor în 2012, bifând 11 meciuri pentru actuala formație a lui Messi, Neymar și Mbappe, pentru care a și înscris o dată, într-un meci cu Lorient.

În 2015, a jucat în toate meciurile parizienilor din International Champions Cup, contra lui Manchester Utd, Chelsea, Fiorentina și Benfica.

Ulterior, Ongenda a fost împrumutat la Bastia, iar în 2017 a fost transferat la Zwolle. După un sezon în Olanda a ajuns în Spania, la Real Murcia, pentru ca apoi să se transfere în România, la FC Botoșani. La clubul din Moldova a evoluat un an și jumătate, fiind apoi luat de Chievo, în Serie B, unde a jucat numai trei meciuri de campionat.

În 2020, s-a reîntors la FC Botoșani, iar de la începutului anului trecut a ajuns la Apollon Limassol, formație cu care a luat campionatul în Cipru, dar și Supercupa Ciprului.

12 trofee câștigate de Ongenda

Pe lângă trofeee din Cipru, Ongenda mai are 3 titluri ale Franței (2014, 2016, 2017), cu PSG, o Cupă a Franței (2016), 4 Supercupe ale Franței (2014, 2015, 2016, 2017) și 0 Cupă a Ligii Franței (2016).

În vârstă de 27 de ani, Ongenda a evoluat pentru naționalele de juniori și tineret ale Franței, U16, U17, U18, U19 și U21, participând la Campionatele Europene U17 (2012) și U21 (2015).

Noul jucător al Rapidului a câștigat în 2008 și 2011 premiul „Titi d’Or”, un trofeu acordat celui mai promițător fotbalist al academiei lui Paris Saint Germain. Singurul care a mai obținut acest trofeu de două ori este Kingsley Coman, jucătorul lui Bayern Munchen.

În actualul sezon, Ongenda a evoluat în cinci meciuri, în care a oferit două pase de gol, pentru Apollon.

Ultimul meci jucat de Hervin datează din 12 noiembrie, când a fost titular în partida Apollon – Akritas (2-0).

Mijlocașul francez va purta la Rapid numărul 35, același cu care a evoluat și pentru PSG.