Cu o săptămână înaintea duelului din UEFA Conference League cu Lazio, Dan Petrescu a vorbit pe scurt despre adversara din Serie A.

Dan PetrescuFoto: Stuart Wallace/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu, liniștit înaintea duelului cu Lazio din Conference League

CFR Cluj se va deplasa pe data de 11 februarie în Bănie, unde va da piept cu Universitatea Craiova în cadrul etapei cu numărul 25 din SuperLiga.

Meciul nu va fi unul deloc ușor pentru campioana României, care a pierdut în ultima etapă în fața celor de la FCSB (1-0).

La conferința de presă de joi, Dan Petrescu a vorbit și despre meciul din șaisprezecimile Conference League, când va întâlni Lazio (16 februarie, ora 22).

Partida se va disputa pe Stadio Olimpico din Roma, însă tehnicianul ardelenilor este de părere că adevărata presiune va fi pe umerii lui Maurizio Sarri.

„La ce meciuri am avut noi anul ăsta, un început mai greu nu se putea, cu Farul, Voluntari, FCSB, Craiova și Lazio.

Nu e ușor, dar dacă nu am fi fost buni anul trecut, nu am fi ajuns în postura asta. E un meci pe care un fotbalist vrea să îl joace, un antrenor vrea să fie pe bancă.

Un stadion extraordinar, CFR a fost de mai multe ori, eu am fost doar de două ori. E un meci pe care vrei să îl joci, sper ca jucătorii să dea maximum.

Până atunci mă gândesc doar la Craiova, nici nu mă uit la meciurile lui Lazio, pentru că nu este corect.

Presiunea e pe Lazio, nu pe noi. Noi mergem să jucăm. Nu cred că ar fi jucat Ștefan Radu. Mi-ar fi plăcut să îl văd aici.” - a spus Dan Petrescu, potrivit Digi Sport.

CFR Cluj și Lazio s-au mai întâlnit de două ori în istoria lor, în grupele UEFA Europa League, sezonul 2019/20.

Atunci, campioana României a câștigat duelul din Gruia cu scorul de 2-1 și a pierdut meciul de pe Olimpico, cu scorul de 1-0.

CFR Cluj s-a calificat atunci în primăvara europeană de pe locul 2, iar Lazio a fost eliminată încă din faza grupelor.