Clubul Petrolul Ploiești a anunțat miercuri că ​Florin Pârvu este noul antrenor al echipei, după despărțirea de Nicolae Constantin.

Jucatorii echipei Petrolul PloiestiFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Florin Pârvu, noul antrenor al echipei Petrolul Ploiești

„I-am simţit puţin căzuţi pe băieţi, în vestiar, dar am ținut să îi încurajez. Cred foarte mult în ei. Tot ce s-a întâmplat, mai ales la ultimul meci, a fost un duş rece, cu gheaţă. Sunt bucuros că sunt aici. Mă consider acasă. Mi-am dorit mult să revin. Am venit cu inima deschisă. Sunt sigur că vom reuşi să facem o treabă bună aici” - Florin Pârvu, fost căpitan al Petrolului.

În vârstă de 47 ani, Pârvu s-a născut la Ploieşti şi a debutat, cu Petrolul, pe prima scenă a fotbalului românesc, în sezonul 1995-1996. A avut, apoi, o experienţă de doi ani în China, la Henan, revenind la Petrolul, unde a continuat până în 2001, când s-a transferat la Dinamo Bucureşti.

A mai jucat pentru FC Braşov, Universitatea Craiova, Stal Alchevsk (Ucraina), AEL Limassol (Cipru), din nou Petrolul, CS Otopeni, Chimia Brazi şi CS Turnu Severin, echipă la care şi-a încheiat cariera de jucător şi început-o pe cea de antrenor, ca asistent al lui Marian Bondrea.

Ca tehnician le-a condus, din postura de „principal”, pe Chimia Brazi şi Conpet Ploieşti, fiind şi antrenor secund la Petrolul, în mandatul din 2014 al lui Răzvan Lucescu, iar mai apoi la Rapid Bucureşti. Din 2016 a activat în China, la Henan, acolo unde a fost, pe rând, tehnicianul formaţiilor U19, U21 şi, ultima dată, al echipei a doua a clubului, scrie News.ro.