Petrolul Ploiești a confirmat marți despărțirea de Nicolae Constantin, antrenorul părăsind gruparea prahoveană după ce a ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie.

Nicolae ConstantinFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nicolae Constantin nu mai este antrenorul echipei Petrolul Ploiești

Constantin și-a anunțat demisia după înfrângerea cu FC Botoșani, scor 5-0, iar Petrolul a precizat că acesta și-a menținut decizia. Ploieștenii au afirmat că noul antrenor va fi prezentat în perioada următoare.​

„Mulțumim, Nicolae Constantin! Imediat după meciul pierdut de la Botoșani, Nicolae Constantin si-a anunțat intenția de a demisiona din funcția de antrenor principal al echipei noastre. Decizie pe care si-a menținut-o, iar, astăzi, tehnicianul a ajuns la un acord cu clubul nostru, privind încetarea colaborării pe cale amiabilă.

În funcție din vara anului 2021, Nicolae Constantin a fost cel sub mandatul căruia, la finele stagiunii precedente, FC Petrolul a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc, după o pauză de șapte ani. Acum, Constantin lasă echipa pe locul opt în Superliga, după 23 de etape, cu un total de 30 de puncte, un bilanț mai mult decât onorabil pentru o nou promovată.

Mulțumim, Nicolae Constantin, și mult succes pe mai departe!

În ceea ce privește viitoarea componență a staffului tehnic, aceasta va fi definitivată in perioada imediat următoare” - Petrolul Ploiești, pe Facebook.

Petrolul Ploiești ocupă poziția a 8-a a clasamentului SuperLigii, cu 30 de puncte acumulate după 24 de etape.