Tribunalul Arbitral al Sportului a emis luni decizia în cazul privind licența de participare în competițiile europene a clubului Farul Constanța, informează FRF.

Gheorghe HagiFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Farul Constanța va putea juca în cupele europene

Clubul nu a primit anul trecut licenţa de participare în cupele europene, după realizarea fuziunii dintre Farul şi Viitorul, iar gruparea lui Gheorghe Hagi a contestat decizia.

Farul a făcut apel la TAS, după ce comisia UEFA a considerat că a existat o fuziune Viitorul - Farul din care a rezultat un club nou, iar acesta nu are dreptul să participe în competițiile europene în primii trei ani.

„În urma analizei argumentelor clubului și ale FRF, TAS a constatat validitatea acestora dispunând anularea deciziei CFCB.

În ceea ce privește licența de participare a Farului Constanța în competițiile europene, UEFA o va reanaliza ținând însă cont de prevederile deciziei TAS”, scrie FRF.

Reacția celor de la Farul Constanța

„Așa cum am transmis în mod oficial de acum câteva luni de zile, clubul nostru a continuat demersul juridic referitor la dreptul de participare în competitiile europene.

În cursul zilei de ieri am primit cu satisfacție Decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne (TAS) prin care se consfințește că Farul Constanța are dreptul de a solicita licența UEFA pentru participarea în competițiile europene din acest an” - se precizează pe siteul oficial al Farului.

Clasamentul SuperLigii

1. Farul Constanța – 51 p

2. CFR Cluj – 50 p

3. Rapid București – 45 p

4. FCSB – 44 p

5. CSU Craiova – 41 p

6. Sepsi Sf. Gheorghe – 33 p etc.