Cu pretenții de play-off după o primă parte bună a campionatului, Petrolul Ploiești a fost învinsă fără drept de apel de FC Botoșani, care s-a impus cu scorul de 5-0 în etapa a 24-a a SuperLigii.

Flavius StoicanFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

FC Botoșani – Petrolul Ploiești 5-0

Moldovenii au avut un start de partidă excelent, iar Sebastian Mailat a deschis scorul în primul minut, cu un șut puternic sub bată, din interiorul careului.

Doar trei minute mai târziu, același Mailat pătrunde în stânga și centrează, iar portarul Leitner boxează slab până la Mihai Roman II, iar atacantul înscrie simplu pentru 2-0.

Petrolul a clacat definitiv în minutul 25, când pasa în adâncime a lui Roman, între fundașii centrali ploieșteni, îl găsește perfect pe Andrei Dragu, care finalizează după ieșirea neinspirată a portarului Leitner.

Cu un ritm mai scăzut în repriza secundă, elevii lui Flavius Stoican au mai marcat o dată în minutul 69, prin jucătorul meciului, Sebastian Mailat, care a reușit dubla.

În ultimul minut al prelungirilor, Alin Șeroni a înscris ultimul gol al partidei, dintr-un penalti dictat după faultul lui Meijers asupra lui Mihai Roman I.

După această victorie, FC Botoșani egalează la puncte Petrolul – 30 și urcă până pe poziția a 8-a a clasamentului SuperLigii.

Vezi aici un rezumat al partidei dintre FC Botoșani și Petrolul Ploiești.