După o etapă liniștită în care U Craiova 1948 a jucat pe teren propriu cu tribunele goale și a câștigat categoric partida cu Universitatea Cluj, Adrian Mititelu avertizează că va scoate echipa de pe teren în partida cu Rapid, dacă o să fie înjurat de suporterii olteni.

Adrian MititeluFoto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Suporterii olteni ar putea fi prezenți pe Giulești

În urmă cu două etape, meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și U Craiova 1948 a fost suspendat în minutul 26 de arbitrul Andrei Chivulete, după scandările xenofobe ale suporterilor olteni.

În așteptarea deciziei Comisiei de Disciplină a FRF, patronul Adrian Mititelu a decis ca partidele de pe teren propriu să se desfășoare cu porțile închise, pe o perioadă nedeterminată.

Totuși vineri, la partida pe care U Craiova 1948 o va disputa în Giulești cu Rapid, ultrașii olteni ar putea participa la meci în sectorul rezervat oaspeților.

Mititelu, hotărât să retragă echipa de pe teren

De teama unor reacții ostile din partea propriei galerii, patronul Adrian Mititelu a declarat că în cazul în care urmează să fie înjurat, a dat indicații ca echipa să fie scoasă de pe teren.

„Știți cum este, dacă îi lasă pe acolo cu fel de fel de bannere împotriva mea și a familiei mele, eu nu voi începe meciul. Voi părăsi meciul. Ce ție nu îți place, altuia nu-i face. Ce se gândesc ei, hai să îi lăsam să facă atmosferă împotriva Craiovei. Deci, dacă apar bannere, jucătorii se vor opri și vor părăsi terenul cu orice consecințe. Să joace Angelescu și cu Șucu și cu cei de la Rapid să joace ei un amical.

Numai ungurii se simt discriminați? Eu nu mă simt discriminat, jignit, mi-am băgat viața în fotbal și să vină unii să mă înjure? Jucătorii vor părăsi imediat terenul. Știți că sunt căpos. Napoli are ordin și Săceanu la fel. Eu nu mă refer la rapidiști, e dreptul lor să mă înjure, dar dacă mă înjură cei de la Craiova, Robert Săceanu (n.r. – team mangerul echipei) are ordin să scoată echipa de pe teren.

Nu mă interesează consecințele. Am mândrie și orgoliu. Eu nu mai pot. Am pus stop. Iar atunci, dacă se va întâmpla asta, își va asuma, moral cel puțin, Angelescu chestia asta”, a declarat Mititelu pentru Fanatik.

Meciul dintre Rapid București și U Craiova 1948, din etapa a 25-a a SuperLigii, se va disputa vineri de la ora 20:00.