SuperLiga României la fotbal a avut parte de o premieră, meciul dintre Sepsi OSK și FC U Craiova 1948 fiind suspendat definitiv în minutul 26, după scandările xenofobe ale unora dintre fanii prezenți la meciul de la Sfântu Gheorghe.

Andrei ChivuleteFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Reacția primarului din Sfântu Gheorghe după oprirea meciului dintre Sepsi și U Craiova 1948

>> Oprirea meciului Sepsi - FCU 1948 din cauza scandărilor rasiste, o premieră în fotbalul românesc. Ce spune preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării

Consilierul președintelui FRF laudă reacția lui Andrei Chivulete de a suspenda meciul din SuperLigă

La câteva zeci de ore după finalul neașteptat al partidei din runda XXIII a venit și o primă reacție dinspre FRF.

Într-o intervenție la Fanatik.ro, Andrei Vochin (consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu) a comentat cele întâmplate duminică la Sfântu Gheorghe.

„Cu tristețe privesc ce s-a întâmplat pe o parte. Pe de altă parte, trebuie să remarc că arbitrul a aplicat perfect regulamentul, iar acum soarta partidei este în mâna Comisiei de Disciplină a Federației” - Andrei Vochin, pentru sursa citată.

Fotbalul românesc avea nevoie de un moment zero în ceea ce privește manifestările xenofobe și rasiste

„Cred că era momentul să se întâmple o dată așa ceva, pentru că acești așa zis suporteri întind coarda cât mai mult, fără să se gândească, cred eu, la repercusiuni, la câți bani pierd cluburile din cauza comportării lor nesportive și fără să se gândească că noi ăștia 4.000 pe stadion și alți poate câțiva zeci de mii, sute de mii acasă la televizor, chiar vrem să vedem fotbal.

Și ei sunt 100, noi suntem zeci de mii sau sute de mii și suntem nevoiți să închidem televizorul și să suportăm dictatura ultraminorității. Decizia arbitrului e 100% corectă. Nu pot să mă pronunț eu dacă vor suferi cei de la FC U Craiova 1948.

Aici e o comisie și n-am chef de niciun avertisment acuma. Vedem ce se va întâmpla pe viitor. Din punct de vedere sportiv n-ar fi corect să se întâmple așa ceva, doar că nu ai cum să delimitezi una de cealaltă.

Ei fac parte toți dintr-o uniune, sunt într-un fenomen și toată legislația care este făcută nu poate să separe lucrurile.

Am pățit și noi la echipa națională o grămadă de astfel de evenimente. Amenzi foarte mari, meciuri fără spectatori, din cauza unor indivizi care asta fac pe stadion”, a conchis Andrei Vochin pentru Fanatik.ro.

Amenințați cu pierderea meciului, oltenii au emis un comunicat în care se dezic de atitudinea fanilor. Într-o precizare postată pe rețelele de socializare, formația patronată de Adrian Mititelu susține că echipa gazdă este cea responsabilă de organizarea și manifestările suporterilor.

Momentul în care arbitrul Andrei Chivulete întrerupe partida dintre Sepsi și FC U Craiova