Situația antrenorilor fără licență din SuperLigă a devenit o reală problemă, care este din ce în ce mai des comentată. Ultimul care a reacționat pe acest subiect este Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj.

Dan PetrescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu, vehement la adresa celor care stau pe bancă și nu au licență - „Nu cred că există în lume așa ceva, să antrenezi fără să ai licență”

Pe data de 23 ianuarie, Mihai Pintilii (FCSB) va fi judecat de către Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal, în urma unei sesizări venite din partea Școlii Federale de Antrenori.

Mihai Pintilii este antrenor principal, deși nu are actele necesare pentru a ocupa această funcție.

Întrebat la conferința de presă de sâmbătă despre această problemă, Dan Petrescu (antrenor CFR Cluj) a avut o reacție vehementă.

„Pe toată planeta asta, toți antrenorii au școală de antrenori. Mi se pare corect să ai licență dacă vrei să antrenezi. Nu cred că există în lume așa ceva, să antrenezi fără să ai licență.

Pe unde am fost si eu, toți aveau licențe. Dacă nu ai licență, cum vrei să antrenezi? Acum, felul cum se ajunge la obținerea licenței nu mai e problema mea. În opinia mea, trebuie să ai licență.

Numai în România se poate întâmpla asta. Spuneți-mi o altă țară unde se mai întâmplă asta, cei fără licență să stea pe bancă. Dacă ai licență, stai. Dacă nu ai, nu stai. Se fac tot felul de scheme, mi se pare incredibil.

Sunt atâția antrenori cu licență care nu antrenează și stau acasă, iar cei care nu au, antrenează. Nu e corect și normal. Hai să intrăm în normalitate, să antreneze doar cei cu licență.” - a declarat Dan Petrescu.

Potrivit Digi Sport, Mihai Pintilii riscă între 4 și 6 etape de suspendare, din cauza faptului că a condus antrenamentele FCSB-ului și a fost prezent la interviurile de dinaintea și după sfârșitul jocurilor.

Cazul lui Pintilii nu este singular în SuperLigă, Marius Croitoru fiind un alt antrenor care nu este posesor de licență PRO.