Proiectul de lege anunțat de Marcel Ciolacu în decembrie, prin care se va permite echipei FCSB să evolueze pe stadionul din Ghencea, a fost promulgat miercuri de președintele Iohannis.

Stadionul SteauaFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Noua lege duce FCSB mai aproape de Ghencea

În luna octombrie, președintele PSD Marcel Ciolacu anunțase după o întâlnire cu Gigi Becali că va face tot posibilul ca echipa roș-albastră să poată evolua pe stadionul Ghencea, folosit de CSA Steaua, dar construit din bani publici.

Miercuri, legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și urmează să intre în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, scrie Prosport.

Prima reacție din tabăra CSA Steaua după aflarea veștii

Căpitanul de la Sevilla Ștefan Iovan, actual oficial stelist, a avut o primă reacție după anunțul promulgării legii.

„Nu pot să-mi dau cu părerea în asemenea situații, că nu știu despre ce e vorba. Nu știu pe ce criterii ar putea juca pe Ghencea. Știu că, dacă sunt în procese cu CSA, nu prea au voie să joace, până nu se termină procesele. Dar le spun și eu din citite, din auzite.

Să vă dea un răspuns cei care au dat voie să se joace. Eu mă așteptam să dea lege ca Steaua să aibă drept de promovare, nu asta cu FCSB”, a declarat Ștefan Iovan, pentru AS.ro.

Ce prevede legea lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat luna trecută pe rețelele de socializare că a depus un amendament pentru facilitarea accesului la bazele sportive ale statului.

„Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor.

Într-o țară în care oricum prea puțini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetățenilor noștri.

Acesta este motivul pentru care am susținut proiectul prin care terenurile de sport din curtea școlii să poată fi folosite în afara orelor de program.

Și acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului. Până acum, era practic imposibil din cauza birocrației ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă.

Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulți, să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă.

Și da, mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc.

Cred că a venit timpul ca și în România rivalitatea să fie înțeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărți fără probleme același stadion. Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB”, a anunțat Marcel Ciolacu.