Gică Hagi a lansat foarte mulți jucători prin Farul Constanța, iar unul dintre fotbaliștii pregătiți de el a fost inclus într-un clasament al celor mai promițători mijlocași defensivi U21 ai lumii.

Constantin Grameni, Farul Constanța - SuperLigaFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Constantin Grameni, un mijlocaș box-to-box promițător

Potrivit unei analize realizate de către cei de la CIES Observatory, Constantin Grameni (20 de ani, Farul Constanța) este văzut drept unul dintre cei mai promițători 10 mijlocași defensivi sub 21 de ani.

Fotbalistul Farului ocupă poziția a 8-a în acest clasament, iar evoluțiile sale sunt remarcate de la meci la meci.

„În acest studiu au fost incluși 200 de jucători din 73 de campionate din lume, împărțiți în 20 categorii! Au fost luați în calcul mai mulți factori, printre care experiența acumulată în urma minutelor jucate, rezultatele avute, durata contractului, precum si valoarea estimată calculată de cercetătorii de la CIES!

În acest sezon, Dina Grameni se află în cea mai bună formă a carierei, reușind în primele 21 de etape să înscrie 4 goluri și să ofere 3 pase decisive pentru Farul Constanța!” - au scris constănțenii pe site-ul oficial al clubului.

Cotat la 1.3 milioane de euro conform Transfermarkt, Constantin Grameni are 4 goluri și 3 pase decisive în 21 de apariții în actualul sezon.