Dan Petrescu a împlinit de curând 55 de ani, iar într-un interviu recent a dezvăluit care este marele vis al carierei de antrenor.

Dan PetrescuFoto: Stuart Wallace/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu visează să antreneze într-o zi în Premier League

Aflat pe locul doi în SuperLiga alături de CFR Cluj (la un punct în urma liderului Farul Constanța), Petrescu a precizat pentru gsp.ro care este marele obiectiv al carierei de antrenor.

„Bursucul” visează să ajungă într-o zi să antreneze în Premier League, campionat unde a impresionat în tricoul celor de la Chelsea Londra (1996-2000).

„Când eram bine la Dinamo Moscova, am avut șansa să merg în Anglia la Crystal Palace, care era în Premier League, dar pe ultimul loc.

După 11 meciuri aveau patru puncte. Apoi, am avut șapte oferte din Championship, dar mereu în timpul campionatului și erau echipe de pe locurile 13, 14, 15.

Mi se părea aiurea să mă duc, să risc. Dacă nu reușești din prima, nu mai intri niciodată.

Visul meu e să antrenez în Anglia, dar nu mă duc să stau o lună și să plec. Nu vreau să fiu pasager. Aș vrea să iau de la început un proiect și să văd dacă pot să antrenez și acolo” - Dan Petrescu, pentru sursa citată.

Dan Petrescu, despre postul de selecționer al României

„Am fost foarte aproape de trei ori (n.r. să devină selecționer). Tot timpul reprezintă o provocare. Eu cred că acum s-a luat o decizie foarte bună cu menținerea lui Edi. E clar că rezultatele nu au fost cele care trebuie, dar nu există magicieni pe planeta asta.

Nici eu dacă mergeam, nici Hagi, nu puteam să avem un impact rapid. Trebuie să avem puțină răbdare. Dacă n-ai răbdare cu antrenorul e foarte greu, mai ales la echipa națională.

Acolo trebuie să ai un nucleu de jucători și să mergi pe el, să nu schimbi. Mergi pe un nucleu de jucători în care ai încredere. Așa făcea Anghel Iordănescu cu noi. Eram 13 jucători, pe restul nu prea îi băga. Avea un nucleu și mergea pe el” - Dan Petrescu pentru gsp.ro.

Dan Petrescu este mulțumit de parcursul CFR-ului din 2022

„38 sau 39 meciuri, tot multe sunt într-un scurt timp, foarte greu, mai ales acum, iar în ultima perioadă am avut trei deplasări. A fost un an... unul dintre cei buni din cariera mea, rezultate extraordinare, cu toate problemele care au fost.

Numai rezultatele cred că o să mă ţină în funcţie şi sper să am în continuare foarte bune rezultate, pentru a reuşi să rămân încă cel puţin 200 de meciuri", a completat Dan Petrescu.

Alături de CFR, Petrescu a cucerit cinci titluri de campion în România: 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022.

Antrenorul mai are un titlu de campion al țării câștigat alături de Unirea Urziceni: 2008-2009.

SuperLiga, clasament la final de 2022

1 Farul Constanța 45 puncte

2 CFR Cluj 44

3 FCSB 38 (36-25)

4 Rapid București 38 (27-19)

5 Universitatea Craiova 38 (27-21)

6 Hermannstadt 33 etc.