În cursul zilei de vineri, Federația Română de Fotbal a anunțat depunctarea formației de pe locul 6 din SuperLiga (cu 9 puncte), Hermannstadt, iar sibienii au trecut de la lupta pentru play-off la cea pentru evitarea retrogradării.

Marius Măldărășanu, antrenor HermannstadtFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marius Măldărășanu, optimist că echipa sa va învinge la TAS

Pe teren, Hermannstadt a terminat anul 2022 pe poziția a 6-a în SuperLiga României, pe loc de play-off, însă sibienii au căzut pe poziția a 9-a în urma depunctării dictate de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF.

Decizia a venit ca un șoc pentru Marius Măldărășanu și elevii săi, mai ales în condițiile în care aceștia învinseseră campioana României în ultimul meci al anului.

Într-un interviu oferit pentru Digi Sport, Marius Măldărășanu a confirmat că sibienii vor ataca decizia FRF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) și este optimist cu privire la situația dată.

„Și pe mine m-a surprins, este adevărat. Voiam să avem o vacanță liniștită. Și o vom avea. Sunt pozitiv. Nu neg că mintea mea fuge pe acestă problemă.

Ieri, patronii ne-au informat de probleme. Sunt pozitiv, pentru că așa i-am simțit și pe ei, conștienți că vom câștiga punctele la TAS. Îmi doresc să le avem, că le-am câștigat pe teren.

Oamenii spun că sunt din cauza problemelor financiare. Dar s-au reglat. Acum se plătesc salariile pe noiembrie, o primă avută cu CFR.

Monitorizarea a fost până la 30 noiembrie. S-au plătit undeva la 500 de mii de euro. Această depunctare ar fi venit pentru o datorie de 1.300 de lei. E de domeniul fantasticului. Nu vreau să intru în detalii.

E un nou plan de organizare. Creditorii au acceptat să meargă pe acest palan și s-au amânat niște plăți. Nu vreau să intru în termeni juridici. Credem că vom câștiga punctele la TAS.

Probleme au venit pentru acest termen amânat. Cel mai bine, conducerea să dea detalii. Le-am transmis băieților să rămână pozitivi. Merită această vacanță. Trebuie să fi pozitivi până la decizia TAS. Altfel, ar fi o dezamăgire.” - a precizat tehnicianul Hermannstadt-ului.