FC Hermannstadt a obținut rezultate surprinzătoare și a terminat anul pe locul 6 în SuperLiga (de play-off), dar formația sibiană a fost depunctată joi cu nouă puncte, din cauza problemelor financiare.

Marius MaldarasanuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

FC Hermannstadt, depunctată de FRF cu nouă puncte

În urma deciziei Administrației de Monitorizare Financiară a FRF, echipa pregătită de Marius Măldărășanu a ajuns pe locul 9 în clasament, cu 24 de puncte.

Astfel, FC Hermannstadt se află la opt puncte în spatele celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe (locul 6, de play-off) și are doar cinci puncte peste UTA Arad (locul 15, direct retrogradabil).

„Demers de transparență #FCH

În cei 7 ani și jumătate de (scurtă) existență, s-au întâmplat atât de multe la clubul nostru încât foarte probabil cândva se va scrie o carte după care se va face un film. Iată că acum, în prag de sărbători, primim „cadou” în premieră o depunctare de 9 puncte. Fără îndoială, situația este una regretabilă, însă noi ne permitem să o catalogăm ca fiind una 100% nemeritată și injustă.

Depunctarea ne-a fost dictată de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF, fără să se țină cont de noul plan de reorganizare A.F.C. Hermannstadt. Vă reamintim că acest nou plan a fost aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu și a intrat deja în aplicare.

Prin urmare, îi asigurăm pe toți suporterii FCH și pe iubitorii fotbalului sibian că vom lupta până la ultima resursă legală și morală pentru a recupera această pierdere grea! Este vorba despre munca staff-ului administrativ, staff-ului tehnic și mai ales a acestor fotbaliști minunați care ne-au făcut pe toți să fim atât de mândri! Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunța sub nici o formă! Nu ne batem joc și nu vom permite nimănui să facă așa ceva!

Știm că avem dreptate și este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (T.A.S.) din Lausanne, Elveția, ne va recunoaște acest fapt! Așa că vom lupta pe toate căile juridice posibile! În astfel de momente dificile avem nevoie de înțelegerea, răbdarea și susținerea tuturor suporterilor noștri. Contează enorm! Sibiul are fotbal!” - FC Hermannstadt, pe Facebook.

Clasamentul SuperLigii după ce FC Hermannstadt a fost depunctată

Sursă foto: captură FRF.ro