După ce i-a promis lui Gigi Becali că va face tot posibilul ca FCSB să poată evolua pe noua arenă din Ghencea, președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că a făcut un nou pas spre rezolvarea problemei.

Stadionul SteauaFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

FCSB ar putea evolua în Ghencea

FCSB a depus mai multe cereri de închiriere a arenei din Ghencea, dar de fiecare dată a primit răspuns negativ din partea CSA Steaua.

Marcel Ciolacu a anunțat pe rețelele de socializare că a depus un amendament pentru facilitarea accesului la bazele sportive ale statului.

„Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor.

Într-o țară în care oricum prea puțini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetățenilor noștri.

Acesta este motivul pentru care am susținut proiectul prin care terenurile de sport din curtea școlii să poată fi folosite în afara orelor de program.

Și acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului. Până acum, era practic imposibil din cauza birocrației ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă.

Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulți, să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă.

Și da, mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc.

Cred că a venit timpul ca și în România rivalitatea să fie înțeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărți fără probleme același stadion. Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB”, a anunțat Marcel Ciolacu, pe rețelele de socializare.