​Mirel Rădoi și-a dat demisia de la CS Universitatea Craiova, dar situația la gruparea din Bănie nu s-a liniștit după plecarea antrenorului. Nemulțumit de modul în care a fost tratat de fostul selecționer, Sergiu Hanca cere despăgubiri și a început un război cu patronul Mihai Rotaru.

Sergiu Hanca (stanga)Foto: Bartlomiej Wojtowicz / PAP / Profimedia

Exclus din lot de Rădoi (alături de Andrei Ivan, Jovan Markovic și Ionuț Vînă), Hanca a apelat la Comisia de Disciplină din cadrul FRF pentru a cere două milioane de euro.

Mihai Rotaru îl acuză pe jucătorul în vârstă de 30 de ani că a dorit să creeze tensiune la echipă și a vrut să provoace în mod intenționat un penalty în meciul cu Ocna Mureș (grupele Cupei României, scor final 1-1). Hanca l-a faultat atunci pe Goronea, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

„Cred că Hanca a făcut un lucru nu că necugetat, un lucru care dă dovadă de lipsă de respect și de lipsă de educație. Eu cred că a vrut să provoace toată această nebunie. El a făcut parte din programul echipei, știa că e acolo, avea o divergență cu Rădoi, Rădoi știa că e impulsiv.

Suspectez în acest moment chiar că la Ocna Mureș, acel penalty care trebuia dat celor de la Ocna Mureș, Hanca l-a premeditat. A vrut să îl facă să îl enerveze pe Rădoi. Asta suspectez în acest moment după ce a dat dovadă.

Acum două zile era în totalitate în programul echipei. Ieri, am avut ședință cu ei, cu tot grupul. A fost de față. După ce a văzut că a plecat Rădoi și că nu mai e nicio presiune, nu mai e nimeni care să nu conteze pe el din punct de vedere sportiv. Dar când a văzut că nu mai poate să premediteze o reziliere și să ia despăgubiri, după ora 12:00, după ce au discutat cu mine, după ce staff-ul i-a luat și le-a spus. Hanca, Vînă, faceți parte din programul echipei.

Chiar vorbeau între ei Stancu și Bon. Cu cine jucăm cu Căpățînă sau Hanca. Se uitau la mine cu cine jucăm. Ce treaba am eu? Jucați cu cine vreti. După toată treaba asta, la 12:43, el a cerut rezilierea. Și-a luat salariul, a fost în lot, a stat în cantonament, are camera lui, nu și-a bătut joc nimeni de el. Că a jucat sau nu. E decizia antrenorului” - Mihai Rotaru pentru Fanatik.