FC Botoşani - FCSB, meci restanţă din etapa a 6-a a campionatului României, este programat, joi, 1 decembrie, de la ora 19:00, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

FC Botoşani şi FCSB se întâlnesc de Ziua Naţională a României într-un meci extrem de interesant pentru pariori, mai ales că relaţiile dintre cele două cluburi, concretizate în numeroase transferuri dinspre Moldova spre Capitală, sunt mai mult decât cordiale.

FC Botoşani, locul 12, cu 20 de puncte acumulate în 17 meciuri, s-a despărţit de Mihai Teha şi o aşteaptă pe FCSB cu Mihai Ciobanu în postura de antrenor principal.

Curios este că FC Botoşani şi FCSB se vor întâlni de trei ori în decurs de 19 zile: de două ori în SuperLiga, pe 1 (turul) şi 19 decembrie (returul), şi o dată în Cupa României (8 decembrie, în Moldova).

„Părerea mea este că dacă FCSB ne bate de trei ori consecutiv, pur şi simplu nu suntem fotbalişti. Dacă echipa mea ia trei bătăi de la FCSB eu i-aş închide, aş închide clubul. Dacă batem noi trei meciuri, sună clopotele în toată Moldova”, a declarat valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoşani.

FCSB ocupă locul 6, cu 26 de puncte din 16 meciuri (mai are o restanţă cu CFR Cluj, acasă, pe 15 decembrie), şi merge în Moldova cu un nou antrenor principal, în acte, Leo Strizu, deşi echipa este condusă tot de Mihai Pintilii.

„Mă simt confortabil în această poziţie, patronul a apelat la serviciile mele, eu fac parte din acest club. Suntem o familie! Mihai Pintilii este de doi ani aici, e normal să colaborezi cu el. Ştie tot ce se întâmplă în vestiar. Și dacă mă chema Mourinho, tot apelam la Pintilii”, a declarat Leo Strizu.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 23 de ori (o dată în Cupa României), FCSB câştigând 17 meciuri, FC Botoşani unul singur, alte cinci terminându-se la egalitate.

De altfel, patru din ultimele cinci confruntări au fost câştigate de FCSB, care s-a impus în două din ultimele trei deplasări la Botoșani, iar ultimul duel direct din Moldova s-a terminat 0-0.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul 2: victorie a oaspeţilor în meciul FC Botoşani - FCSB.

FC Botoşani vs FCSB


2
Cotă

2

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol