ONU a intocmit un raport in legatura cu pregatirile pe care rusii le fac pentru Jocurile Olimpice de Iarna din 2014 (de la Soci), iar rezultatul este unul clar: Rusia a incalcat flagrant normele de protectie a mediului, informeaza BBC.

Organizatorii se fac vinovati, printre altele, de poluarea unor rauri importante si de taierea unor copaci protejati prin lege (specii rare).

Sfaturile Organizatiei Natiunilor Unite nu au fost luate in considerare de rusi, acestia distrugand mediul inconjurator in dorinta de construi cat mai mult si cat mai repede pentru Jocurile Olimpice de Iarna.

Fondul Mondial pentru Natura (WWF) a intrerupt orice legatura cu oficialii rusi tocmai din cauza metodelor de lucru folosite de gazde.

Statiunea Soci, aflata in sudul Rusiei - cu iesire la Marea Neagra - dispune de un imens parc national si de o rezervatie naturala cu statut de Patrimoniu Mondial.

Raportul arata ca mediul incojurator a fost serios afectat, rauri importante fiind poluate, iar o serie de copaci protejati (specii rare) prin natura au fost taiati. "Gazdele trebuie sa tina cont de cat de mult vor distruge ecosistemul noile cladiri care sunt in constructie", a declarat un comisar al ONU.

Rusia va organiza pentru prima data Jocurile Olimpice de Iarna (in 2014), iar proiectul legat de gazduirea acestei importante competitii a fost realizat de primul ministru rus, Vladimir Putin.