In urma ca o luna a fost lansat concursul foto Kaptura, o provocare adresata de Premiile Ioan Chirila fotografilor amatori care isi doresc sa devina profesionisti. Si in cadrul acestei editii, vor fi premiati cei care folosesc imaginile pentru a reda momente pe care cuvintele nu le-ar putea cuprinde.

Competitia se afla la jumatatea perioadei sale, iar pana acum imaginile castigatoare au ilustrat o varietate de sporturi. De la fotbal la parapanta, de la dans sportiv la curse, castigatorii au impresionat de fiecare data prin cele mai bune capturi ale acestui sezon de vanatoare.

Iar pentru ca trofeele sa fie impartite corect, fiecare etapa are cate doi castigatori. Unul desemnat de catre Cristi Preda si Alex Galmeanu, doi dintre cei mai bine cotati artisti fotografi ai momentului, iar cel de-al doilea, desemnat prin votul publicului.

La sfarsitul competitiei, fotografiile alese de juriu in cadrul fiecarei etape vor intra in cursa pentru un aparat foto Nikon D-SLR D3000. De asemenea, in fiecare saptamana, autorul celei mai votate fotografii va intra in posesia unei genti foto si a unui trepied din partea F64.

In aceasta saptamana, doi noi castigatori se alatura finalistilor de pana acum. Alex Axon cu fotografia Unsprezece metri este castigatorul juriului, iar Alexandru Hreniuc cu imaginea One Flew Over the Cuckoo’s Nest este castigatorul premiului de popularitate.

Incepand de astazi sunt deschise inscrierile pentru cea de-a cincea etapa Kaptura. Cei care doresc sa participe pot trimite imaginile la adresa foto@ioanchirila.ro pana joi, 22 octombrie. Fotografiile castigatoare ale etapelor precedente pot fi accesate atat pe site-ul Premiilor cat si pe trilulilu.ro.