Pentru al cincilea an consecutiv, Fundatia artEST si Agentia de Vise organizeaza Premiile Ioan Chirila, singura competitie independenta a gazetarilor sportivi din Romania. La 23 noiembrie va avea loc Gala de decernare a Premiilor Ioan Chirila. Toate informatiile necesare pot fi gasite pe site-ul oficial al Premiilor, www.ioanchirila.ro.

Premiile Ioan Chirila se acorda jurnalistilor de sport, indiferent de forma de exprimare a acestora si au scopul de a rasplati talentul, de a combate criza de subiecte. In timp, Premiile au stabilit repere solide atat in randul profesionistilor din domeniu, cat si pentru aspirantii la o cariera jurnalistica.

Catalin Tolontan, Adrian Georgescu, Grigore Cartianu, Adrian Soare, Emil Gradinescu si Maria Andries sunt numai cativa dintre laureatii celor 4 editii de pana acum ale Premiilor Ioan Chirila.

Jurnalistii care intra in competitie vor fi nominalizati de catre cele mai importante institutii media romanesti, iar premiile vor fi acordate pentru urmatoarele categorii:

- Cel mai bun ziarist

- Cel mai bun autor de reportaje

- Cel mai bun analist-comentator

- Fotoreporterul anului

- Comentatorul TV al anului

- Comentatorul radio al anului

- Premiul special pentru carte

- Sportivul anului

Premiile Ioan Chirila apreciaza experienta gazetarilor consacrati, dar, in acelasi timp, sprijina talentul aspirantilor. Ca atare, autorii neprofesionisti vor regasi in cadrul competitei o sectiune dedicata lor, iar fotografii amatori vor fi provocati si in acest an sa demonstreze ca au cel mai original unghi de vedere asupra sportului.