Legea numarul 1: in Romania, dreptatea o are intotdeauna closca, indiferent daca puiul/puii au ajuns cu gatul pe taietor cu adevarul intre gheare. Pentru a putea ajunge la statutul de pui, trebuie sa faci ciocu' mic si sa inghiti adanc si profund. Dupa, mai vedem...

Daca te porti frumos cu mine, s-ar putea sa mi se faca mila de tine si sa te sustin, chiar daca ai perfecta dreptate. Aceasta este, se pare, legea care patroneaza fotbalul romanesc (si foarte probabil si alte domenii de activitate). Pe plaiurile mioritice, Timisoara ramane fara palmares si puncte (6 la numar) desi, are, dupa cate se pare, dreptate. Printr-un viciu de procedura, la FIFA au ajuns poze decupate dintr-un oracol, si nu de pe site-ul oficial al clubului, iar Zambon a primit hartie de continuitate a societatii sale sportive, desi nu avea acest drept. Sa fi avut vreun amestec secretara de la FRF?

Marian Iancu, personaj care a trecut de mult de stadiul de pui, incearca sa se faca auzit si pe gardul vecin, iar acest lucru nu convine, mai ales daca respectivul gard apartine FRF-ului.

Cu cat ai gura mai mare, cu atat te indepartezi de adevar (asta daca nu cumva esti deja closca), cele doua fiind invers proportionale in Romania.

"Daca Timisoara nu ar fi adus atatea jigniri la adresa FRF, sunt sigur ca oficialii i-ar fi ajutat pe timisoreni. Suntem oameni cu totii, dar la noi cam asa e practica. Daca voi ma injurati acum, eu va raspund, dar v-as cam da una la fiecare...", sunt vorbele de duh ale lui Mitica Dragomir, justitiarul care a facut dreptate intr-un dosar in care toata lumea banuia adevarul, mai putin FRF.

Un lucru pare sa reiasa din tot scandalul palmaresului Timisoarei, la noi totul se imparte in doua categorii distincte: closca si puii.

Regula numarul 2: Pentru a nu supara, (valabil numai pentru pui) in Romania trebuie sa ai ciocu' mic...