Cotidianul Magyar Hirlap risca sa-si inchida portile dupa ce unul dintre ziaristii sai, Zsolt Bayer, a scris un material despre moartea lui Marian Cozma. In respectivul editorial autorul precizeaza despre criminali ca sunt asasini animalici, comentariile sale fiind considerate rasiste, informeaza AFP.

Ferenc Gyurcsany, premierul Ungariei, a cerut boicotarea respectivei publicatii: "Premierul le cere instituţiilor statului si companiilor publice sa isi anuleze abonamentele si sa nu mai incheie contracte de publicitate cu cotidianul Magyar Hirlap", a anuntat biroul premierului.

Zsolt Bayer spune despre autorii crimei ca sunt "asasini animalici" si ca "nu sunt fiinte umane, ci animale care vor pielea oamenilor. Din pacate, foarte multi membri ei etniei rome refuza coabitatea in randul poporului ungar si s-au rupt, astfel, de umanitate", a scris Bayer in respectivul material.

Conducerea cotiadianului il sprijina total pe Zsolt Bayer, fiind de parere ca nu este absolut nimic rau in ceea ce a scris.

In alta ordine de idei, politia maghiara a precizat ca persoana care va oferi informatii despre Sztojka Ivan (nu a fost retinut pana in acest moment), suspect in cazul asasinarii lui Marian Cozma, va primi un milion de forinti (aproximativ 3500 de euro).