Marii castigatori ai anchetei realizate de Gazeta Sporturilor pentru anul 2008 au fost: Constantina Dita-Tomescu, a primit titlul de cel mai bun sportiv al anului, Adrian Mutu, a fost desemnat cel mai bun fotbalist roman al anului, si Dan Petrescu, cel care a fost considerat cel mai bun tehnician.

Adrian Mutu si-a trecut in cont cel de-al patrulea trofeu "Nicolae Dobrin" dupa un an in care a fost unul dintre cei mai buni tricolori, a marcat contra Italiei la EURO 2008 si a incantat tribunele in tricoul Fiorentinei.

In Serie A, formatia Viola la care Adrian a fost in mare forma a terminat pe 4 si s-a calificat in Champions League.

"Traiesc ani frumosi si va anunt ca vreau sa dobor toate recordurile. Pe 1 ianuarie ma voi trezi cu gandul ca vreau sa-i bat pe Hagi si Popescu. Asta e dorinta mea. Vreau sa dau mai multe goluri ca Hagi la echipa nationala. Eu am 29, el 35. Si stiti care e avantajul meu: ca sunt mai tanar ca ei", a declarat Mutu, citat fiind de gsp.ro.

"Cel mai bun antrenor roman" din 2008 a fost desemnat Dan Petrescu, tehnicianul Unirii Urziceni, in timp ce francezul Sebastian Dubarbier a primit trofeul pentru "Cel mai bun fotbalist strain al anului".

In fine, titlul de "Cel mai bun sportiv al anului" a fost cucerit de maratonista Constantina Dita-Tomescu, cea care a cucerit medalia de aur la Olimpiada de la Beijing.