Dan Puric a dezvăluit în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” cum l-a cunoscut pe Gigi Becali, cum l-a ajutat patronul FCSB și de ce a mers să-l viziteze pe acesta la pușcărie.

Dan Puric și Gigi BecaliFoto: Colaj GSP.ro

- L-ați cunoscut pe Gigi Becali?

- Gigi este admirabil! Așa cum este el. M-am certat cu el pentru că este expansiv și incontrolabil. Are un suflet de aur omul ăsta. Ultima dată am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. „Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem”. Și mi-a dat 11.000 de euro, deși avea averea sechestrată și îl urmăresc haimanelele astea. El a făcut mănăstiri. Numai eu știu câte pensionare a ajutat!

- Chiar v-a ajutat de fiecare dată?

- A murit o somitate a științei românești. Găinarii ăștia de la televizor n-au zis nimic pentru că sunt ignoranți. În America sau Franța, se făceau funeralii naționale. A murit Radu Iftimovici, cel mai mare istoric al medicinei. L-am sunat pe Gigi: „Am nevoie de 3.000 de euro pentru o carte”. „Eu nu citesc!”. „O citesc eu, Gigi!”. Mi-a dat banii și o să iasă cartea. A făcut gesturi extraordinare. Eu pe omul ăsta îl admir pentru că a ajutat oameni sărmani. Este mai liber, mai slobod la gură și face gafe. Dar pe om trebuie să-l iubești pentru gesturile lui!

- E adevărat că l-ați vizitat și în pușcărie?

- Da, domnule. Și m-a primit! Am ținut un discurs la pușcăriași. După m-au controlat, zice unu': „Să trăiți, maestre! Noi vă respectăm, dar aveți două minute să stați cu deținutul Becali". Era un polițist mai tâmpit. „Gigi, repede că avem doar două minute”. „Cine ți-a zis, mă? Ăsta toată viața stă cu mine aici. E prietenul meu!”. Eu am înnebunit! Am crezut că zice de mine. El avea cărți, icoane. Era universul lui... Eu judec omul după fapte, după roadele lui. Câți oameni au averea lui Gigi și nu dau nimic? Câți? E țara plină de securiști cu bani! Niște nenorociți care nu dau nimic.

Citește integral pe GSP.ro