Gigi Becali (65 de ani) merge frecvent în pelerinaj la Muntele Athos și-i ajută de preoții români de acolo de câte ori este nevoie. Doar că în urmă cu câteva zile a primit un telefon „special”.

Preot la AthosFoto: Thanassis Stavrakis / AP / Profimedia

La sfârșitul lunii iulie, un călugăr de la Muntele Athos a împușcat un bărbat român care ajuta la diferite munci și era plătit cu 60 de euro pe zi.

Incidentul s-ar fi petrecut după ce călugărul și-ar fi luat pușca pentru a speria o pisică. A tras, însă l-a nimerit pe bărbat. Apoi, i-ar fi luat actele victimei și i-ar fi transmis că o ajută cu tot ce este nevoie, dacă declară că totul s-ar fi petrecut accidental.

Românul împușcat a ajuns la spital și, între timp, preotul a luat legătura cu Gigi Becali.

  • „Am luat legătura cu Ambulanţa, să o plătesc şi să-l aducă la Bucureşti, să-l externeze din Grecia, ca să avem grijă mai mare de el. Eu i-am spus călugărului: `Bun, ai permis de port armă`. Că într-adevăr, pe vremuri, călugării aveau arme ca să vâneze mistreţi când era sărăcie şi secetă şi n-aveau mâncare pentru muncitori.
  • Dar acum eu te ajut, numai că ai o obligaţie. Să filmezi când arunci arma în mare şi să-mi arăţi. Accidental a fost, îţi dai seama că n-a vrut să omoare un om”, a spus Gigi Becali.

Familia victimei a refuzat, însă, ajutorul lui Gigi Becali și a anunțat că va plăti singură transportul bărbatului din Grecia în România.

Citește integral pe DigiSport.ro